Foto:

SoliPharma uit Oudenbosch heeft het drukker dan ooit door corona

Fred Schiebergen is oprichter en oud CEO van SoliPharma uit Oudenbosch dat medicijnen en voedingssupplementen ontwikkelt en produceert. Schiebergen denkt altijd drie stappen vooruit om de toppositie op de internationale markt te behouden. Toch zorgt hij voor een bedrijfscultuur waar toewijding en oog voor de medewerkers bijna leidend is. Zo gaan innovatie en participatie samen.


Hoewel vernieuwing en innovatie bij SoliPharma is ingebakken, dwong corona het bedrijf naar een nog hogere versnelling. "Ook wij zijn gevraagd om producten te produceren die momenteel op de IC worden gebruikt om het corona monster te bestrijden. Het liefst de volgende dag al", vertelt Schiebergen. "Hoewel het veel vergde, ben ik er enorm trots op, dat men ons hiervoor belde." 

Grotendeels te danken aan een flexibele innovatieve insteek. "We werken constant aan verbeterstappen op het gebied van planning, productie en automatisering. Van een betere productielijn tot prettigere stoelen voor de medewerkers. Corona zorgde ervoor dat de productie flink omhoog moest. Dat klinkt schitterend, maar het was niet makkelijk. Veel van onze grondstoffen komen uit Azië. Dat houdt nogal wat in. Middels een nieuw systeem houden we de voorraden in de gaten, worden er bestellingen gedaan en containerplekken op de boot gereserveerd. Tussen bestellen en aankomst zitten verschillende wéken. Dan moet je alert zijn om tekorten te voorkomen. Daarnaast blijven we uitbreiden om de groei bij te blijven. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>