Foto: Daniëlle Laros-Boere

Corona gaf 't Stoofje naast ellende ook handvatten voor de toekomst

't Stoofje. De plek in Oudenbosch waar eenzame, kwetsbare en vaak oudere mensen binnen lopen om zo invulling aan hun dag te geven en hun hart te luchten. En toen was daar Corona. Tijdens de lockdown dreigden sommigen kopje onder te gaan, maar dankzij onder andere coördinator Ellen Verhees kwamen er oplossingen. Oplossingen die ook in de toekomst een vaste plek binnen 't Stoofje krijgen.


"Ontmoetingen staan hier centraal en juist dát kon niet", zo begint Ellen. "Direct zijn we begonnen om toch contact te leggen met de bezoekers. Een kaartje, een telefoontje, een gesprekje als ze hoopvol naar binnen keken. Mensen waarmee het echt niet goed ging, mochten toch langskomen voor een koffietje. Zo wilden we er toch voor hen zijn. Ook nu vergt het een heel nieuwe werkwijze. Afstand houden, minder bezoekers... We zijn echt op een andere, nieuwe manier gaan denken. Zo hebben we het Wij-land geïntroduceerd, waar we groenten verbouwen. Zo kunnen we veilig buiten zijn, de groente-opbrengst gaat naar mensen die het kunnen gebruiken. Sommigen praten beter over hun gevoelens als ze met hun handen in de aarde staan, dan face tot face aan tafel. Dat Wij-land is dan ook zeker een blijvertje. Verder hebben we een laptop en smartphone aangeschaft. Zo kunnen we niet alleen beeldbellen en Whatsappen met bezoekers, want we helpen hen óók om zo contact te leggen met anderen. Zo heeft Corona ons naast ellende ook handvatten voor de toekomst gebracht.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief