Foto: Surplus Halderberge

Surplus Halderberge haalt riksja weer uit de stalling

OUDENBOSCH - Surplus Halderberge heeft de riksja weer uit de stalling gehaald om mensen die daar behoefte aan hebben door de gemeente te rijden. 


Het doel van de rondrijdende riksja is om mensen die minder mobiel zijn uit hun isolement te halen. Leeftijd speelt daarbij geen rol. In de riksja kun je lekker zitten en genieten van de omgeving van de gemeente Halderberge, terwijl er iemand anders voor jou trapt.

Idee

Het idee om een riksja in te zetten voor minder mobiele mensen is afkomstig uit Denemarken. In de gemeente Halderberge werd het vervoermiddel vorig jaar mei voor het eerst ingezet tijdens de start van Fietsvierdaagse Hoeven. Het woord riksja komt uit het Japans en betekent 'op mensenkracht aangedreven voertuig'.  

Wil je als passagier een tochtje maken of misschien als vrijwillige bestuurder, meld je dan aan bij Surplus via 0165-313100.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>