Het monumentale toegangsgebouw een rijksmonument dat  groot onderhoud ondergaat.
Het monumentale toegangsgebouw een rijksmonument dat groot onderhoud ondergaat. (Foto: Frank van Andel)

Groot onderhoud voor toegangsgebouw Arboretum

OUDENBOSCH - Er is een begin gemaakt met het groot onderhoud van een van de monumenten van het arboretum en Oudenbosch. Dit gebeurt aan de hand van een rapport van de Monumentenwacht uit 2018. 


Als eerste worden ramen en deuren tochtvrij gemaakt en vervolgens wordt het voegwerk hersteld, waarna het schilderwerk ter hand wordt genomen.

In opdracht van de gemeente Halderberge wordt het werk uitgevoerd door de firma Nico Bont monumentenservice uit Vucht. Een bedrijf dat ook betrokken is bij de renovatie van St Jan in Den Bosch en Bovendonk in Hoeven. Het bedrijf heeft toegezegd dat het publiek er weinig overlast van zal ondervinden.

Buiten ontspannen

Arboretum Oudenbosch een ideale plek om na de corona loc down buiten te ontspannen en met (klein)kinderen een van de speurtochten te doen.

De tuin heeft enkele speurtochten zoals: De kabouterspeurtocht, voor de kleinste kinderen heel erg leuk en voor de grotere kinderen en volwassenen is er zoektocht naar je eigen boom uit de Keltische Bomenhoroscoop.

Aan de balie ontvangt u een plattegrond van de speurtochten.

In het Arboretum Oudenbosch gelden de RIVM richtlijnen voor de veiligheid.

Religieus Erfgoed 

Het thema voor 2020 is ‘Religieus Erfgoed’ bomen van herinnering. Het Arboretum Oudenbosch herbergt belangrijke elementen uit het Religieus Erfgoed van Oudenbosch en meerdere bomen herinneren ons aan gebeurtenissen uit het verleden.

Over dit thema verschijnt in de loop van de maand juni een nieuwe brochure.

Exposities

Jac Brouwers exposeert van 1 juni t/m 16 augustus zijn oeuvre smeedwerk van Tuinobjecten onder de titel “BROU-ART”. Jac geboren te Oudenbosch is Autodidact-kunstenaar, zijn werk kenmerkt zich zwarte coating met koperen ornamenten.

Elk object heeft een naam. Jac is voor zijn kunstwerken altijd geïnteresseerd in oude gereedschappen, bijv. begin 19e eeuw. Daarbij beschikt hij over een redelijke werkplaats en een vrij grote tuin. De expositie van Jac vindt u verspreid door de botanische tuin. Bijzonder aandacht voor zes nieuwe kunstobjecten

In de tuin Ikebana werkstukken van Anne Riet Vugts. Anne Riet Vugts exposeert in het Europese deel van de tuin drie zeer fraaie Ikebana Sogetsu werken.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>