Een indrukwekkend applaus voor Wendy.
Een indrukwekkend applaus voor Wendy. (Foto: Conny van Caam)

Hartverwarmend laatste eerbetoon aan Wendy Smit

OUDENBOSCH - Familie, vrienden en kennissen hebben dinsdagmiddag hun laatste eer bewezen aan Wendy Smit uit Oudenbosch. Ze overleed vlak voor haar 50ste verjaardag, een mijlpaal die ze nog graag had gehaald, maar wat ondanks al haar positiviteit en kracht niet zo mocht zijn.


Op verzoek van de nabestaanden maakte de Halderbergse Bode foto's van de zowel hartverwarmende als hartverscheurende erehaag die, natuurlijk op 1,5 meter afstand van elkaar, werd gevormd door vrienden, familie en kennissen van Wendy. Er werd luid geapplaudisseerd voor Wendy.

Ramactie

Tot vier jaar geleden was de 49-jarige Wendy eigenlijk nog nooit ziek geweest, maar kreeg op 11 april 2016 te horen dat er twee tumoren in haar hersenen zaten. Om haar agressie, stress en woede kwijt te raken begon zij een actie 'ram hem in elkaar', waarbij zijzelf en andere mensen tegen betaling een sloopauto te lijf konden gaan. De opbrengst van deze 'ramactie' was voor stichting STOPhersentumoren. Om die reden gaf Wendy destijds ook een interview aan de Halderbergse Bode.

Uitbehandeld

Eind april keerde onze correspondent Johan Wagenmakers nog eens naar haar terug om met haar te praten over hoe het met haar ging. In een openhartig interview vertelde ze van haar behandelend arts van het ETZ in Tilburg te horen gekregen te hebben dat ze min of meer uitbehandeld was. "Er zitten nu drie van die ballen in mijn hoofd, waarvan de laatste in september 2018 erbij gekomen is. In tegenstelling tot de eerste twee is deze niet operabel. Hij zit te diep en de kans dat ze bij een operatie vitale functies raken is te groot," zegt ze berustend. Omdat op dat moment niks doen voor Wendy geen optie was, heeft ze nog wel enkele forse chemokuren ondergaan. "De tumor is echter erg agressief en ondanks de chemo nog steeds groeiende. Omdat ik daarna niet naar het UMC in Amsterdam wilde om als proefkonijn te dienen, zei de arts dat het einde verhaal is en medisch gezien niks meer voor mij kan doen."

Pad

Wendy bleef hoop houden dat ze 'er nog even tegen kon en probeer intens te genieten van de tijd die ze nog had. Na haar tweede operatie had ze als grootste wens om naar Graceland te gaan. Ze is altijd fan geweest van Elvis Presley. "Na het laatste bezoek aan de arts zei Frank tegen mij: 'pak je spullen maar' en zijn we samen met mijn vader en moeder voor een tiendaagse reis daar naartoe gegaan. Ter plekke heeft Frank nog een andere verrassing geregeld. In het kapelletje daar zijn we, nadat we elkaar al 31 jaar kennen, ook nog eens getrouwd! Trouwkleding en ringen hebben we daar gekocht. Het was allemaal zó mooi en een onvergetelijke reis", blikte ze terug.

Bang voor voor wat verder ging komen, was Wendy niet. "Ik leef van dag tot dag en zie wel. Mijn oma zei vroeger al tegen me: 'kind, als je wordt geboren is het pad al voor je weggelegd." Dat waren de laatste woorden van het interview eind april. Op 16 juni is Wendy overleden. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Inventory Analyst

Roosendaal

(Assistent) ZAGER vanaf 18 jaar

Werkendam

Software Engineer

Raamsdonksveer

Assistent Machine Operator

Baarle-Nassau

Correspondent m/v

Steenbergen (Zundert en Etten-Leur)