Davy Barendrecht.
Davy Barendrecht. (Foto: Johan Wagenmakers)

Davy Barendrecht (20) leeft voor de muziek

OUDENBOSCH - Multitalent Davy Barendrecht (20) timmert flink aan de weg. Vijf jaar geleden haalde hij bijna de finale van The Voice Kids en sindsdien leeft hij voor de muziek.


Een jaar geleden is Davy verhuisd van Oudenbosch naar Breda, waar hij zijn eigen studioruimte heeft. Nadat hij zijn studie sport & recreatie aan het Cingel college had afgemaakt gaven zijn ouders in oktober 2018 groen licht aan hem om voltijds met muziek bezig te zijn.

Tienen

“Met drie tienen ben ik vlekkeloos geslaagd en was de weg vrij voor mijn muzikale carrière. De optredens die ik de afgelopen jaren heb gedaan zoals in de Melkweg, in het voorprogramma van O’G3ne en op festivals waren zeker leuk, maar niet meer te combineren met het verder ontwikkelen van mijn talenten. Ik wil mezelf groter op de kaart zetten en dat kost gewoon ontzettend veel tijd en energie,” vertelt hij.

Alexander Davids

YouTube is voor Davy hét medium om Nederland en zelfs de wereld kennis te laten maken met zijn uitzonderlijke muzikale talent en unieke zangstem. Vanaf vorig jaar mei plaatst hij wekelijks onder zijn nieuwe artiestennaam Alexander Davids een cover van een bekende song op zijn eigen kanaal. Zo zijn er prachtige vertolkingen, overgoten met een eigen sausje van Davy, te vinden van onder meer nummers van Racoon, Maan, Billie Eilish, John Lennon, Danny Vera en Queen. “Ik heb een vaste gitarist die de nummers komt inspelen, daarna zing ik ze in en voeg naar keuze instrumenten toe en mix het af. Samen met mijn zus Natascha, met wie ik net als met mijn ouders een uitstekende band heb, neem ik de bijbehorende clip op, waarna ik alles afmonteer en klaarzet voor plaatsing op het kanaal.” Daarbij maakt Davy beslist géén gebruik van allerlei stemeffecten of autotune. “Nee, de akoestiek in mijn studio is perfect, dus wat je hoort is puur real live,” benadrukt hij.

Autodidactisch

Het belangrijkste vindt Davy op dit moment het investeren in naamsbekendheid en het opbouwen van een veelzijdig repertoire, waarbij het zeer opvallend is dat hij nauwelijks les heeft gekregen en vrijwel alles autodidactisch heeft geleerd. “Ik doe en beheer alles zelf zoals zingen, instrumenten bespelen, website, YouTube-kanaal, Instagram en Facebook. Er staan nu zo’n 50 covers op YouTube en terugkijkend zie ik dat ik mezelf nog steeds verder ontwikkel.” Omdat Davy voor kwaliteit gaat en daar geen concessies aan doet, laat hij de wekelijkse frequentie van plaatsing los. “De tijdsdruk wordt te groot, dus neem ik bewust wat meer tijd, maar voorlopig ga ik hier nog wel mee door hoor.”

Kippenvel

Tijdens het gesprek laat Davy horen wat voor bereik zijn stem zoal heeft. Een liedje van zijn idool Frank Sinatra en een imitatie van Michael Jackson zijn om kippenvel van te krijgen: extreem goed! Zijn toekomstplannen liggen nog helemaal open. “Wellicht doe ik weer eens mee aan een zangwedstrijd of vertrek ik in een gekke bui naar het buitenland. Of er komt een producer die een nummer met mij wil maken. Ik weet dat ik door sommige dj’s in de gaten gehouden wordt. Voorlopig ben ikzelf nog volop aan het groeien en zie ik wel wat er op mij afkomt,” besluit hij.

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief




<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>