Foto: Pixabay

Doorzoekingen in Halderberge in onderzoek naar fraude door taalscholen

HALDERBERGE - De Recherche Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft donderdag in onder meer de gemeenten Halderberge, Roosendaal en Breda woningen en bedrijfspanden doorzocht. Ook waren er doorzoekingen elders in het land: in Rotterdam, Heerlen en Barendrecht.


In totaal worden zes mannen en een vrouw verdacht van valsheid in geschrifte en witwassen van overheidsgeld dat bedoeld was voor inburgeringsonderwijs. Er is onder meer beslag gelegd op de administratie, enkele tienduizenden euro’s contant geld, drie auto’s, waardebonnen en bankrekeningen.

Valse facturen

Het vermoeden bestaat dat er onder andere valse facturen en valse verklaringen over deelname aan cursussen zijn ingediend. Zo zouden er meer uren zijn gedeclareerd dan er daadwerkelijk les wordt gegeven. Vermoed wordt dat de taalscholen cursisten blanco contracten laat ondertekenen, zodat de contracten aangepast kunnen worden. Er zijn leerlingen die daadwerkelijk les volgen, leerlingen die alleen in het begin les volgen en leerlingen die helemaal geen les volgen. Bij inschrijving bieden de taalscholen de cursisten contant geld of een cadeaubon van een elektronicawinkel.

De verdachten hebben vermoedelijk het geld deels witgewassen. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. Getuigen kunnen zich melden bij de Inspectie SZW.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Inventory Analyst

Roosendaal

(Assistent) ZAGER vanaf 18 jaar

Werkendam

Software Engineer

Raamsdonksveer

Assistent Machine Operator

Baarle-Nassau

Correspondent m/v

Steenbergen (Zundert en Etten-Leur)