Sinds 2016 heeft De Schutters een nieuwe kantine.
Sinds 2016 heeft De Schutters een nieuwe kantine. (Foto: )

Dartclub vindt onderdak in kantine van De Schutters

STAMPERSGAT - Na overleg met de exploitant van Unieke Werken (voorheen Zaal Geerts) heeft dartvereniging Geerts 1 besloten om op zoek te gaan naar een andere locatie. Deze werd gevonden bij voetbalvereniging De Schutters. Het college van B&W heeft daarop besloten haar medewerking te verlenen aan het gezamenlijk gebruik van de accommodatie op het Andriesportpark.


“Het ging echt niet langer meer,” vertelt Björn Kools. Omdat de nieuwe eigenaren meer in de zorg zitten en van horeca niet veel afweten, heeft de club afgelopen winter, nog voor de coronacrisis, al besloten om het vroegere Geerts te gaan verlaten. “Ze hadden beloofd zich nog wel in te zetten voor ons, maar hebben er uiteindelijk niet veel aan gedaan.”

Bar

Volgens Kools stonden ze letterlijk te darten in een bouwval, was het soms ijskoud, was er geen muziek en geen sfeer. “Als team maakte we het onderling nog wel gezellig, maar onze vaste toeschouwers bleven sowieso wegen ook onze tegenstanders vonden het niet leuk om er wedstrijden te komen spelen.Omdat we de uitbater vrijwel nooit zagen stonden de vroegere eigenares Mientje Heijnen geholpen door Leroy Nuiten achter de bar,” legt hij verder uit.

Positief
Na een gesprek met de huidige exploitant en wetende dat het nooit meer zou worden zoals vroeger heeft het team gezamenlijk besloten om elders te gaan darten. “Martijn Heijnen, de zoon van Mientje is ook lid van ons team en hij had er ook geen problemen mee om te verkassen.” Er liepen al wat lijntjes naar De Schutters, omdatze daar al eerder tijdelijk te gast geweest waren. “Er kwam een verzoek binnen van de dartclub of ze bij ons terecht konden ja,” vertelt Kees Laros namens de voetbalclub.“De entourage nodigde daar niet meer uit en omdat ze bij ons de sfeer van de kantine al eerder gezien hadden, leek het een goed alternatief. Wij stonden hier positief tegenover en zijn direct het gesprek aan gegaan.”

Leefbaarheid

Omdat de corebusiness van De Schutters uiteraard voetbal is en er in principe alleen maar voetbal gerelateerde activiteiten voor de eigen leden mogen worden georganiseerd, was toestemming van de gemeente nodig. Het college kende, mede met het oog op de leefbaarheid van het dorp, geen bezwaren om de kantine hiervoor te gebruiken. “Een aantal darters zijn tevens lid van onze vereniging en voelen zich dus direct weer thuis bij ons,” lacht Laros. Kools is verheugd met de nieuwe locatie. “Anders waren we als club buiten het dorp terecht gekomen of zelfs helemaal gestopt. Nu is er kans dat de jonge gasten weer gaan beginnen en dat er een tweede team opgestart wordt. De naam van onze club wordt trouwens veranderd in DV Schutters. Martijn hechtte daar geen emotionele waarde aan. Nu kunnen we ons inschrijven voor de competitie van de Roosendaalse Darts Federatie. Vorig jaar waren we trouwens kampioen geworden, als de competitie niet stilgelegd was, dus er wacht ons een mooie uitdaging,” zegt Kools tot besluit.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>