Afbeelding
Foto: Els Rommers

Kinderburgemeester Minke Laros: 'Wat een jaar!'

Door: Vera de Geus Algemeen

OUD GASTEL – Op 15 mei vorig jaar won Minke Laros de verkiezing voor de nieuwe kinderburgemeester. Deze leerling van OBS De Linde wist uitstekend haar belangrijkste speerpunt te verwoorden. "Meer aandacht voor de taken van de burgemeester én de kinderburgemeester", aldus de mondige en ontwapenende spring-in-het-veld. "En of de Bode daar ook aan wil meewerken." Natuurlijk deden we dat. Het afgelopen jaar vertelde Minke regelmatig over haar belevenissen als kinderburgemeester. Nu het schooljaar en daarmee ook haar tijd als kinderburgemeester ten einde loopt, blikt ze nog één keertje terug.

Waarom wilde Minke eigenlijk kinderburgemeester worden en meer aandacht vragen voor de burgemeester? "Onze burgemeester doet hartstikke belangrijk werk, zit soms tot middernacht te vergaderen. Haar werk is leuk, maar zeker niet altijd. En dat alles doet ze zodat de inwoners prettig in Halderberge kunnen wonen", legde Minke zonder haperen uit.

Lieve mensen

"Mijn jaar als kinderburgemeester, wat een jaar!", zo begint Minke. "Ik heb er ontzettend van genoten, mooie dingen gedaan en veel lieve mensen mogen ontmoeten. Mijn allereerste taak was de Leon Renner memorial openen en als laatste het livestream-interview met de burgemeester over de coronatijd. Een tijd die helaas nog niet voorbij is."

Waardering

Minke voelt zich erg gewaardeerd. "Ik werd op mijn zelfs verjaardag verrast door de burgemeester, die mij kwam bedanken voor mijn inzet. Nu is het mijn beurt om mensen te bedanken. Dankjewel, mijnheer Jan Linders, Hans Wierikx, Jan Mollen en Thomas Melisse. Als ambassadeur voor een rolstoelvriendelijk Halderberge, kijk ik uit naar het alleen maar mooier worden van onze gemeente. Dankjewel Petra Laros, voor al je hulp, altijd daar op het juiste moment. Dankjewel Halderbergse Bode voor het plaatsen van al mijn stukjes. Dank je wel Heleen van Rijnbach, voor de leuke verrassing op school. Ons contact was kort, maar direct zo goed.En natuurlijk als allerlaatste, een dankjewel voor Jobke Vonk, voor al haar aandacht en voor alle mooie dingen die ik heb mogen mee maken", zo besluit Minke.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief