Afbeelding

Filmtheater Fanfare gaat voor een filmzomer

Door: Vera de Geus Algemeen

Ad Uijtdewilligen

Filmtheater Fanfare mag weer wat meer mensen ontvangen. In theorie, want in de filmzaal kunnen zoveel bezoekers niet op voldoende afstand van elkaar zitten. Daar worden de films voorlopig vertoond aan maximaal veertig mensen. Toch is bestuurder Ad Uijtdewilligen blij met de versoepelingen. "Het voelt anders. Daarnaast zijn veel van onze trouwe bezoekers wat ouder. Dit geeft hen ook wat meer vertrouwen."

"De laatste weken waren dertig mensen welkom. De belangstelling is heel groot, zeker voor sommige films. Daarom draaien we die nu vaker dan anders. Dat zullen we nog wel even blijven doen, want gezien de afstand die er tussen moet zitten, zullen we nog steeds niet aan de vraag kunnen voldoen", zo legt Uijtdewilligen uit. "Toch hoop ik weer meer vaste gezichten te gaan zien. Deze echte filmliefhebbers zijn veelal wat ouder en sommigen durven het toch niet allemaal aan. Echter kan ik zeggen dat we echt aan alle voorschriften voldoen waardoor mensen veilig kunnen genieten van een film."

Uijtdewilligen geeft aan dat de pauze ook weer terug gaat keren. "Dan kunnen mensen in de pauze weer een drankje nemen in de foyer. Dat doen we trouwens wel alleen bij films die het toelaten. Sommige films verdragen vanwege de opgebouwde dramatiek geen pauze dus het zal alleen bij de luchtigere films het geval zijn. Normaliter is het in de zomer altijd wat rustiger, maar na deze periode wordt het misschien toch nog wel een prima filmzomer!" [n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief