Rust, ontdek en geniet Halderberge op de fiets.
Rust, ontdek en geniet Halderberge op de fiets.

Halderberge biedt de vakantievierende rust en ruimte

Door: Janny Mathijssen Algemeen

HALDERBERGE - Het toerisme komt voorzichtig weer op gang nadat het keihard is geraakt door de Coronacrisis. De vakantievierende Nederlander wil er weer graag op uit, maar dan wel veilig. Toeristisch Halderberge biedt volop mogelijkheden voor een veilige vakantie in eigen land. Visit Halderberge is dan ook druk bezig met een campagne die het binnenlandse toerisme deze zomer moet stimuleren.

Rust, ontdek en geniet.
Dit is de slogan waarmee Visit Halderberge zich vooral richt op het neerzetten van Halderberge als een rustige omgeving met veel ruimte en bijzondere trekpleisters.
“Dit komt nu mooi uit, de ruimte om te kunnen genieten van een onbezorgde vakantie of dagje uit is precies waar mensen nu behoefte aan hebben.
Samen met de bijzondere trekpleisters die Halderberge rijk is, maakt deze West-Brabantse gemeente een perfecte bestemming voor een uitstap” aldus Wim Hofstede van Visit Halderberge

Onbezorgd wandelen en fietsen
De populariteit van fietsen en wandelen in Brabant is door de beperkingen van corona gestegen tot ongekende hoogte. Visit Halderberge haakt hierop in door het uitbrengen van vernieuwende fietsroutes en een vernieuwde Culturele stadstour. Met de nieuwe druk van deze routes gaat een wandelaar of fietser onbezorgd op pad.
“De routes nemen de bezoeker mee door “Het goed van Halderberge” met bijzondere architectuur, mooie natuurgebieden en uiteraard ook bezienswaardigheden zoals de Basiliek, het Arboretum en de musea.” Vertelt Wim. Visit Halderberge benadrukt dat bezoekers welkom zijn om te genieten van Halderberge, zolang daarbij de RIVMrichtlijnen in acht worden genomen, "Zorg voor jezelf, en dus voor elkaar".

Bezienswaardigheden Corona-proof
Ook de trekpleisters in Halderberge zijn klaar om op een veilige manier bezoekers te ontvangen. Zo kan er een beperkt aantal bezoekers deelnemen aan rondleidingen, is het aantal toegangskaartjes per uur beperkt of zijn er extra maatregelen getroffen. Ook de culturele Stadstour, die bezoekers langs alle culturele trekpleisters van Oudenbosch brengt, krijgt een update. Vanaf deze zomer kan deze namelijk gelopen worden via een audiotour. Op deze manier kan iedereen onbezorgd op ontdekkingsreis in Halderberge.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief