Momenteel is er alleen een skateparkje (in aanleg) in Hoeven. ARCHIEFFOTO
Momenteel is er alleen een skateparkje (in aanleg) in Hoeven. ARCHIEFFOTO Foto: Meer Moerdijk

Skaters van Oudenbosch starten petitie voor skatebaan

Door: Vera de Geus Algemeen

OUDENBOSCH - De skatende jongeren uit Oudenbosch zitten te springen om een skatebaan in hun woonplaats. Momenteel is er alleen een skateparkje (in aanleg) in Hoeven, maar de Oudenbossche sportievelingen willen een skatepark achter atletiekverniging AVO '83 in de wijk Albano. Wethouder Hans Wierikx benadrukt altijd naar de jeugd te willen luisteren, maar dat het vervangen van de voormalige skatebaan door een voetbalkooi wel een weloverwogen én in overleg met Oudenbossche jongeren is gebeurd.

Het groepje jongeren uit Oudenbosch pleit voor een nieuwe skatebaan. "Sinds de sloop van het skatepark bij sportpark Albano voor de aanleg van parkeerplaatsen in 2017 is er geen nieuw initiatief gekomen vanuit de gemeente Halderberge voor de bouw van een vervangend skatepark", zo beginnen zij. "Onder de jongeren en skaters van Oudenbosch en omstreken is er nu een toenemende vraag naar een  ontmoetingsplek in de vorm van een skatepark."

Overlast
"De aanleg van een skatepark is in zowel cultureel, sociaal en sportief belang. Zo zullen de plekken waar hangjongeren samenkomen verplaatsen naar dit park waardoor de overlast en eventuele vervuiling in het centrum zal verminderen. Ook is dit de ideale manier om de jeugd buiten hun sportverenigingen om aan het bewegen te krijgen", zo leggen de jongeren uit.

Sportpark

Wat de jeugd betreft wordt het nieuwe skatepark achter atletiekverniging AVO '83 aangelegd. "Daar is naar onze mening genoeg ruimte en op deze manier is alles omtrent sport en beweging op één locatie te vinden", zo schrijven zij. De jongeren hebben een handtekeningenactie opgestart, willen met het sportpark bekijken wat de opties zijn en zeggen de bouwers van het skatepark in Etten-Leur, Nine Yards, bereid gevonden te hebben mee te werken aan de bouw. Zij willen op korte termijn naar de gemeente Halderberge stappen om een concreet plan te presenteren.

Geen vraag

Wethouder Hans Wierikx zegt desgevraagd het initiatief van de jongeren te waarderen. "Het is echter wel zo dat het skatepark niet zomaar uit Oudenbosch is verdwenen. In goed overleg met onder andere Jongerenwerk en heel veel Oudenbossche jeugd zijn we tot de conclusie gekomen dat er weinig gebruik werd gemaakt van het skatepark en dat er eigenlijk ook niet veel vraag naar was. Wel bleek er een grote wens voor een voetbalkooi en die hebben we dan ook ter vervanging van de skatebaan, weliswaar op een andere locatie in Oudenbosch, gerealiseerd. Natuurlijk willen we altijd meedenken en luisteren." 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief