In Oostenrijkse sfeer kijken naar Max
Volop sfeer voorafgaand aan de race.
Volop sfeer voorafgaand aan de race. (Foto: )

In Oostenrijkse sfeer kijken naar Max

OUD GASTEL - De eerste Grand Prix Formule 1 race van dit seizoen op de Red Bull Ring in Oostenrijk, was voor uitbater Kevin van Vlimmeren van ’t Veerhuis aanleiding om er een grote happening in Oostenrijkse stijl van te maken. Een groot LED-scherm, 25 tafels met vier personen, halve liters bier en schnitzel met frites waren de ingrediënten voor een gezellige middag.


“In deze coronatijd moeten we zeker als ondernemer innovatief zijn. Als Formule 1 fan liep ik al een tijdje te brainstormen om van de uitgestelde races iets leuks te maken,” vertelt Kevin. “Het idee kwam bij mij op om het in stijl van het land te doen waar de race gehouden wordt, in dit geval dus Oostenrijk. Kijken op een groot scherm naar een hopelijk spannende race, halve liters Paulaner bier en na afloop Wiener Schnitzel met frietjes. Dit voor een vaste prijs van honderd euro per tafel van vier personen. En uiteraard allemaal volgens de richtlijnen van het RIVM.” Het idee werd door menig Formule 1 en/of Max-fan omarmd, want het MAXimale aantal van honderd toeschouwers was eerder in de week al bereikt, dus kon het bordje uitverkocht opgehangen worden.

Loungezaal

Aanvankelijk was de parkeerplaats aan de Veerkensweg de locatie van het Formule 1-feestje, maar door de verwachte mindere weersomstandigheden had Kevin eerder al besloten om uit te wijken naar de loungezaal. Dit ging absoluut niet ten koste van de sfeer, die was er zeker niet minder om. Kevin en zijn medewerkers, gekleed in lederhosen en dirndls, leiden de gasten bij binnenkomst naar hun gereserveerde plaatsen en delen de eerste halve liters bier uit.

Uitvallen

Bij het vroege uitvallen van MaxVerstappen gaat de hoop en spanning bij de fans eerst over in ongeloof, gevolgd door teleurstelling en tot slot in berusting. Een deel van het publiek laat de race daarna voor wat het is en brengt de middag verder gezellig keuvelend door. “Het maakt mij niet uit ik kom toch alleen maar voor de schnitzel en frites,” zegt een van de toeschouwers lachend. “En ik alleen maar voor de barvrouwtjes,” vult een tafelgenoot aan.

Leuke setting

Alleen de die-hard Formule 1 fans lijken nog maar oog voor het scherm te hebben.“Natuurlijk maakt het wel iets uit dat Max is uitgevallen, maar wij komen echt voorde race. Het is trouwens een leuke setting en een prima initiatief in deze coronatijd. Normaal gezien blijf ik voor de race niet thuis, maar met z’n allen op deze manier kijken heeft wel iets én gelukkig kunnen we in deze coronatijd weer eens ergens heen,” laten enkele andere bezoekers weten.

Kevin baalt van het vroege uitvallen van Verstappen, maar vindt de middag zeker voor herhaling vatbaar. “Jammer dat Max zó vroeg uitviel, maar daar heb je geen invloed op. De sfeer zit er overigens nog wel in hoor. Over veertien dagen doe ik het weer bij de GP van Hongarije, maar dan uiteraard in Hongaarse stijl,” laat hij tot slot weten. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>