'Halderbergenaren zien graag lokale producten op de menukaart'
Foto: Conny van Caam

'Halderbergenaren zien graag lokale producten op de menukaart'

Restaurant Pouwe in Hoeven is inmiddels een grote naam in West-Brabants. Uit de hele regio en zelfs daarbuiten weten mensen het restaurant van Walter Pouwe te vinden. Bij de inkoop probeert hij zoveel mogelijk te kiezen voor lokale producten: "In deze tijd zijn de aardbeien en asperges natuurlijk erg geschikt. Die halen we hier uit de straat."


Ook voor Pouwe is het bijna vanzelfsprekend om eerst te kijken welke ingrediënten in de buurt gehaald kunnen worden. "We proberen zo lokaal mogelijk in te kopen. Dat gaat natuurlijk niet altijd, maar als het even kan, dan gaan we daarvoor. Als er mooi producten vlakbij verkrijgbaar zijn, dan vind ik dat we daar iets mee moeten. Momenteel zijn dé seizoenproducten aardbeien en asperges. Die halen we bij een boer hier uit de straat. Ook de kersen komen niet van ver. Die halen we bij een kersenboerderij uit Oud Gastel. Of eigenlijk brengen familieleden die mee", zegt hij lachend. Voor Pouwe is de kwaliteit het allerbelangrijkst, maar hij draagt ook ondernemers uit de buurt een warm hart toe en ondersteunt deze dan ook graag door bij hen in te kopen. "Onze gasten, zeker de mensen uit de regio, kunnen dat zeker waarderen. Hier in Halderberge vinden we het belangrijk om elkaar te versterken. Gasten die niet uit de buurt komen vinden het vooral belangrijk dat de producten, of dat het nu om vlees om of groenten gaat, op een goede manier geproduceerd zijn. Dus zonder leed en bestrijdingsmiddelen. Als je lokaal koopt, heb je daar mee zicht op. Dat vind ik belangrijk."

n

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>