Foto: J. Janssens

Horeca en woningen in pastorie Hoeven

HOEVEN - Drie appartementen specifiek voor Hoevense jongeren, een heerlijk terras op het zuiden, een grandcafé en een samenwerking met het dorpshuis dat in de kerk gerealiseerd gaat worden. Dat is wat de gemeente Halderberge graag in de voormalige pastorie in hartje Hoeven wil. Zo graag, dat het plan al panklaar op tafel ligt. De vraag is alleen wie het plan op wil zich nemen en misschien zelfs wil verbeteren. "We zoeken mensen met geld én een maatschappelijke betrokkenheid die hier een succes van willen maken", zo zegt wethouder Thomas Melisse. Tot 8 september kan er geboden worden.


Wethouder Thomas Melisse is duidelijk enthousiast over het plan dat middels een gelikte brochure aan de man wordt gebracht. "Een grand café waar je een sateetje of spareribs kunt eten in een leuke sfeer of op het terras op het zuiden... Of waar je een feestje viert. Eigenlijk zetten we de grote lijnen uit waar initiatiefnemers mee verder kunnen. Ik ben ervan overtuigd dat dit plan een aanwinst voor het dorp is. Het bevindt zich midden in het dorp wat meteen voor een hoop levendigheid én toeristische potentie zal zorgen. Ik zie het zo voor me dat dit een blijvertje is voor Hoeven. Dat de voormalige pastorie over twintig jaar nog het bruisende dorpshart is", zo legt de wethouder uit.

Samenwerking

Het feit dat de kerk wordt omgetoverd tot dorpshuis is volgens Melisse een mooie kans tot samenwerking. "Als er straks in de pastorie Pepsi wordt geschonken en in het dorpshuis Coca Cola, dan gaat er iets niet goed. Mocht de initiatiefnemer voor de pastorie ook willen exploiteren in het dorpshuis dan valt daar over te praten. Maar hoe dan ook is een goede samenwerking wat we willen." Melisse zegt dat zich al gegadigden hebben gemeld. De minimale prijs die het bisdom ervoor wil hebben ligt vast, maar wordt niet gecommuniceerd. Op dinsdag 18 augustus is er een schouw voor geïnteresseerden en voor 8 september 17.00 uur kan er geboden worden. "Vervolgens kan het snel gaan", voorspelt Melisse. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>