Foto: Gemeente Halderberge

Restaurant Pouwe wordt officiële trouwlocatie

HOEVEN - Trouwlustigen mogen zich voortaan zonder aanvraag bij restaurant Pouwe in Hoeven laten trouwen. De gemeente heeft Pouwe namelijk in navolging van de raadzaal, Bovendonk, 't Veerhuis, Tivoli, Buitengoed Albert Tielens, De Haard en Gastels Sfeer benoemd tot trouwlocatie. Voor een trouwerij op deze Halderbergse locaties hoeven geen extra aanvragen gedaan te worden.


In principe mag je in Halderberge overal trouwen, zelfs in een particulier woonhuis. Je moet daar echter wel een aanvraag voor doen en de gemeente moet vooraf goedkeuring geven.

Leges

Dat is echter niet het geval voor de raadszaal in het gemeentehuis en sinds 2012 Bovendonk in Hoeven en 't Veerhuis in Oud Gastel. Daar kwamen vorig jaar Tivoli in Oudenbosch, Buitengoed Albert Tielens in Hoeven, De Haard in Bosschenhoofd en Gastel Sfeer in Oud-Gastel bij. "Op deze manier hoeven mensen geen speciale aanvraag te doen en komen er ook geen extra leges bij", zei de burgemeester eerder al.

Melisse

Pouwe had hier ook wel oren na, nadat het restaurant vrij recent werd ingezet als trouwlocatie. "Ik heb de huwelijksvoltrekking officieus mogen doen", blikt wethouder Thomas Melisse terug. "Dat was de eerste keer, maar vorige maand ben ik officieel benoemd tot ambtenaar van de burgerlijke stand. Dus misschien volgen er wel meer", lacht Melisse. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>