Foto: 't Proeverijtje

Helga en Maarten Hage zouden er een mooie sportzomer van maken, maar moesten schakelen

Maarten en Helga Hage hebben vorig jaar ’t Proeverijtje aan het Jezuïtenplein in Oudenbosch met een aanpalende ruimte uitgebreid. Plannen waren gesmeed om er dit jaar een prachtige sportzomer van te maken. “We hadden zelfs al reserveringen voor het kijken naar het EK-voetbal in combinatie met een barbecue,” vertelt Maarten.


De sluiting van de horeca gooide roet in het eten. “Na een paar weekjes brainstormen zagen we al snel in dat de ruimte niet meer geschikt was voor het oorspronkelijke doel - samen sport kijken op een groot scherm, gezellig een biertje drinken en een hapje erbij - en besloten om deze anders te gaan benutten.” Vanwege de Surinaamse afkomst van Helga kwamen ze op het idee om er een Surinaamse eetgelegenheid van te maken. “Dat liep vanaf het begin erg goed. Het bracht ons toch inkomsten en zo hielden we contact met onze klanten." Maar nu de restaurants en de terrassen weer open zijn en het toerisme weer wat op gang is gekomen is het horeca-echtpaar in juli en augustus ook hier weer mee gestopt. "De Surinaamse keuken is erg bewerkelijk en de belasting is nu te groot, zodat we het café-gedeelte nu tijdelijk aan ons restaurant hebben toegevoegd."

Van het oorspronkelijke plan om zijn gasten te laten genieten van een heerlijke zomer vol met sport is door de omstandigheden niet veel meer van overgebleven. "Van sportcafé via Surinaamse toko naar private dining room,” lacht Maarten. “Als ondernemer moet je improviseren en handelen naar de mogelijkheden." 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>