Sjaak Tak baalt van de grotendeels sportloze zomer: 'Vanaf begin jaren zestig volg ik alle WK’s en de Tour de France'
Foto: Johan Wagenmakers

Sjaak Tak baalt van de grotendeels sportloze zomer: 'Vanaf begin jaren zestig volg ik alle WK’s en de Tour de France'

Door het niet doorgaan van de grote sportevenementen, moeten de sportfanaten deze zomer ander vertier zoeken. Sjaak Tak uit Oud Gastel is een van die vele sportliefhebbers, die normaal gezien niet bij de buis is weg te slaan. Hij kijkt vooral uit naar de (her)start van het wielerseizoen op 1 augustus met de Strade Bianche in Italië.


Olympische spelen, voetbal, schaatsen, biljarten, formule 1, maar bovenal wielrennen zijn dé evenementen en sporten en waarbij Sjaak normaal gezien voor het tv-scherm te vinden is. “We missen nu alles, er is niks.” Dus vult Sjaak zijn tijd noodgedwongen met andere zaken. “Toch nog wel veel sport hoor. Zo kijk ik graag op YouTube naar oude sportbeelden en documentaires en ben ik boeken van Jan Janssen en Johan van der Velde aan het lezen. Vandaag ben ik samen met mijn vrouw voor het eerst weer naar de sportschool geweest, want mijn eigen conditie moet ook op peil blijven.”

Het wielervirus heeft Sjaak van kleins af aan al te pakken. “Als vierjarige ging ik al mee naar de Ronde van Gastel. Vanaf begin jaren zestig volg ik alle WK’s en de Tour de France." Hij telt dan ook de dagen af naar het moment waarop de coureurs weer in actie komen en hij op zijn vaste stekkie plaats kan nemen. “En nog steeds kijken we het wielrennen op ‘den Bels’, want dat zijn we van huis uit zo gewend hé."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>