Brouwerij de Vorstin: 'Bier drinken was altijd al een hobby van ons en het zelf maken nu ook'
Foto:

Brouwerij de Vorstin: 'Bier drinken was altijd al een hobby van ons en het zelf maken nu ook'

Enkele jaren geleden kreeg Gastelaar Frank Hopstaken voor zijn verjaardag van zijn vrouw een bierbrouwpakket. Onder het mom van ‘dan ziet hij zelf wel hoeveel werk dat is en is hij er zo klaar mee’ ging Frank aan de slag. “Wat dat betreft is het een beetje uit de hand gelopen.” Na een jaartje ‘aanmodderen’ vond Frank in Rob Mallee, Niels Saarloos en Manfred Magielse mede-hobbyisten. Tezamen vormen ze brouwerij de Vorstin, waarbij de naam afgeleid is van de straat waar Frank woont.


Het eerste jaar stonden kamer en keuken van Frank nog vol met emmers en slangen, maar nu wordt er bij Manfred gebrouwen. “Maar wel in de garage en daarbij rijden we het liefst de ketels gewoon naar buiten,” vertellen ze enthousiast. “Bier drinken was altijd al een hobby van ons en het zelf maken nu ook.” Biertjes die uit de ketels komen hebben namen als Gastels Blond, Charme Lied, Hopnar en Gastelse Kwat. “Daarbij willen we de lokale connectie erin houden en elk bier een Gastels verhaal meegeven.” Het bier van de Vorstin wordt uitsluitend aan vrienden, bekenden en via de plaatselijke horeca en slijterij ’t Raadhuis verkocht. “Een of twee keer per jaar staan we ermee op een bierfestival. Verder gaan wij er zeker niet de boer mee op. We willen het blijven behappen.” Elk brouwsel wordt door het viertal eerst aan een smaaktest onderworpen om te zien of het verkoopbaar is. “Na zo’n vier jaar brouwervaring leren we het proces steeds beter kennen. Dat is nodig om onze biertjes telkens weer hetzelfde te laten smaken.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>