Halderbergse ondernemer vast na mogelijke belastingfraude van 1 miljoen euro
Foto:

Halderbergse ondernemer vast na mogelijke belastingfraude van 1 miljoen euro

HALDERBERGE - De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft woensdag een 38-jarige man uit de gemeente Halderberge aangehouden in een onderzoek naar belastingfraude.De FIOD is het onderzoek gestart na een signaal van de Belastingdienst. De verdachte is ondernemer en het vermoeden is dat hij ten onrechte omzetbelasting heeft teruggevraagd voor een bedrag van 1 miljoen euro. De fiscus heeft de teruggave tegengehouden. Afgelopen woensdag werd de woning van de man doorzocht en daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie. 

"Fraude met belastingafdrachten werkt concurrentievervalsend voor bedrijven die wel netjes aan hun betalingsverplichtingen voldoen en het brengt de maatschappij schade toe. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt", aldus de FIOD.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>