SC Gastel speelt vooral in omgeving Rotterdam: 'De derby’s en de regionale contacten gaan we missen'
Foto: Johan van Batenburg

SC Gastel speelt vooral in omgeving Rotterdam: 'De derby’s en de regionale contacten gaan we missen'

Afgelopen seizoen werd SC Gastel in de afgebroken competitie keurig tweede in 3A Zuid I. Tot hun grote schrik werd de Gastelse club dit seizoen ingedeeld in 3B West 2, waar het voornamelijk tegen clubs in Rotterdam en omgeving gaat spelen. 


“Dat was wel even een dreun,” zegt trainer Johan van Batenburg. “Het was om geografische redenen, heb ik begrepen. We hebben nog wel verweer geschreven en ingediend, maar het blijft zo.” Volgens Johan, die zijn derde jaar als trainer van SC Gastel ingaat, worden vooral de derby’s en de regionale contacten straks gemist. “De sfeer eromheen en de kantineomzet wordt ook minder. Het zij zo, we moeten het ermee doen. Over het niveau heb ik totaal géén idee. Het zijn vrijwel allemaal stadsclubs en hoewel we er blanco ingaan is de doelstelling om voor promotie mee te doen,” zegt hij strijdbaar. “Onze selectie is intact gebleven en versterkt met zes jeugdspelers. We kennen nu een gezonde, ruime selectie voor het eerste en tweede bestaande uit 39 spelers en zijn nog meer een eenheid geworden.” Over een regulier verloop van de competitie heeft Johan in verband met corona zijn twijfels. “Ik het er een hard hoofd in of we alles wel kunnen spelen ja. Het is sowieso een rare tijd. Het gaat mij aan het hart dat het amateurvoetbal tik op tik krijgt. Steeds meer clubs willen op zaterdag gaan spelen, vrijwilligers zijn moeilijk te vinden en de KNVB werkt met deze indeling ook al niet mee. Maar we gaan er het beste van maken."

n

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>