Afbeelding
Foto: Mario Scheepers

Mario Scheepers: 'Het jaar dat De Schutters met twee punten laatste eindigde ligt achter ons. Er zit weer perspectief in'

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

“Dat corona was zeker in het begin heel heftig, maar gelukkig zijn we er met zijn allen goed doorheen gekomen. Financieel wel een aderlating maar door het reoganiseren van onze kostenstructuur is alles onder controle,” zegt Mario Scheepers (49) namens het bestuur van De Schutters uit Stampersgat. Vanaf zijn zesde loopt hij al rond bij de club. Naast bestuurslid is hij momenteel tevens hulptrainer bij JO-15. “Dat is een leuke lichting waarmee we op termijn de aansluiting met de senioren-elftallen weer hopen te bereiken.”

Tijdens de voetballoze periode hebben een aantal vrijwilligers onder meer de tribune opgeknapt. “Deze is op wat laatste ‘verfdingetjes’ na zo goed als klaar. Chapeau voor deze gasten. Onze accommodatie ligt er pico bello bij.” De Schutters gaat het nieuwe seizoen in met drie jeugdteams en vier senioren elftallen. “Bij de senioren is een vierde elftal bijgekomen, waar we uiteraard erg blij mee zijn. Bij de jeugd gaat het wat moeizamer, dat komt omdat we zo’n klein dorp zijn.” De Schutters zijn dit jaar ingedeeld in de vijfde klasse A en spelen voornamelijk tegen teams uit West-Brabant. “Evenals vorig jaar toen we in de Zeeuwse klasse waren ingedeeld geen derby’s, maar we verwachten wel wat meer belangstelling uit ons eigen dorp. De ambitie voor het eerste elftal is om bij de eerste zes mee te draaien. Het jaar dat we met twee punten laatste eindigde ligt achter ons. Er zit weer perspectief in. Mits corona de rust bewaart hopen we op een leuk en succesvol seizoen.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief