Halderbergse kunstenaars tonen talent
Arie Onnink Foto: Johan Wagenmakers
Arie Onnink Foto: Johan Wagenmakers (Foto: Johan Wagenmakers)

Halderbergse kunstenaars tonen talent

HOEVEN - De tweede editie van de Kunst- en atelierroute Halderberge vindt dit jaar plaats in het weekend van 12 en 13 september. Aan dit culturele evenement, met als thema Geloof, Hoop en Liefde voor de kunst, doen meer dan 100 kunstenaars over 18 te bezoeken locaties in Halderberge mee.


Stichtingsvoorzitter Arie Onnink is uiterst tevreden over het doorgaan van dit evenement. “Na het grote succes van de eerste editie hadden we aanvankelijk een nog verdere uitbreiding van de cultuurroute voor ogen, maar vanwege corona zat dat er niet in. Het belangrijkste voor nu is dat het door kan gaan en dat we een goede kunstroute hebben uitgezet, waarbij het uitgangspunt en streven is om de kunstenaar zoveel mogelijk in eigen omgeving te laten zien. Naast de kunstenaars zelf hebben ook de cursisten en leerlingen weer een podium waar ze trots staan te wezen.”

Drieledig doel

De Kunst- en atelierroute Halderberge is vorig jaar ontstaan om het kunstondernemersklimaat in Halderberge te promoten en heeft volgens Onnink een drieledig doel. “Dat kunstenaars van elkaars bestaan weten en elkaar beter leren kennen. Zo ontstaat er een netwerkje van kunstenaars die elkaar helpen en tippen over exposities en dergelijke. Ten tweede willen we de kunst een meer toegankelijk podium geven en tot slot het publiek mee laten genieten van wat er allemaal aan kunst in Halderberge te vinden is.” Uit de prachtige brochure van deelnemende kunstenaars blijkt dat het kunstaanbod in onze gemeente op zijn minst zeer veelzijdig te noemen is.

Actief beleid

“Als bestuur kennen we een actief beleid om naast de eigen ateliers van de kunstenaars, mooie plekken te benaderen om mee te doen.” Deze tweede kunstroute kent dan ook een verscheidenheid aan locaties zoals de Laurentiuskerk in Oud Gastel, het Natuurhistorisch Museum in Oudenbosch, het Gerard van Slobbehuis in Bosschenhoofd en de molen St. Maartenspolder in Hoeven. “Ondanks onze extra inspanningen blijft Stampersgat vooralsnog helaas een blanco spot.”

Pak de fiets

Met de uitreiking van de prijzen van de fotowedstrijd op het Saint Louisplein op zaterdagochtend 12 september, geeft wethouder Hans Wierikx het startsein voor de culturele rondrit. “Er is geen vaste route. Mensen kunnen zelf bepalen hoe ze het indelen. Ik adviseer de mensen wel om vooraf rustig de brochure, waarop de ‘brandpunten’ zijn vermeld, te bekijken.” Als extra tip geeft Arie nog mee: “pak de fiets en trek er twee dagen op uit. Het mooie weer boeken we er altijd bij,” lacht hij.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>