Nanda Sebregts begeleid op de kickbike.
Nanda Sebregts begeleid op de kickbike. (Foto: )

Nanda Sebregts op de step naar Oud Gastel voor Diergaarde Blijdorp

OUD GASTEL - Het coronavirus heeft grote impact op de hele maatschappij. Zo ook op Diergaarde Blijdorp. De dierentuin kampt als gevolg van de verplichte sluiting met een forse omzetverlies. Tegelijkertijd lopen de kosten voor de verzorging van de dieren gewoon door. Nanda Sebregts uit Fijnaart zamelt daarom geld in. Ze doet dit door op 12 september door van Halsteren naar Oud Gastel te steppen.


Het is niet de eerste keer dat Nanda een steptocht voor het goede doel onderneemt. Als 3 jaar ‘stept’ zij op deze manier geld bij elkaar voor verschillende goede doelen, zoals vorig jaar voor de Stichting Wensdroom Moerdijk. Een bijzondere prestatie want wie Nanda kent weet dat zij haar leven lang al leidt aan OSAS, een Obstructief Slaap Apneu Syndroom waardoor zij nauwelijks kan slapen. Hierdoor komt ze niet in een diepe slaap en is ze overdag gedwongen in haar dagelijkse activiteiten haar energie zorgvuldig te verdelen. Daarbij is dit jaar ook nog geconstateerd dat zij aan Diabetes type 2 lijdt.

Steppen helpt bij slapen

Nanda stept op een kickbike, een step die gemaakt is voor volwassenen. “Ik merkte altijd al dat steppen mij ontspanning gaf en ik zo ook in beweging kon blijven. Daarnaast zorgde het steppen ervoor dat er in mijn hersenen een stofje wordt aangemaakt waardoor ik wel beter kan slapen. Via via ben ik aan een kickbike gekomen en hierdoor werd ik in staat gesteld om langere tochten te maken”, legt Nanda de keuze uit.


De keuze voor Diergaarde Blijdorp wordt wel duidelijk bij binnenkomst in het huis van Nanda. Dat ze vroeger is opgegroeid tussen de vogels is zichtbaar. Meerdere vogels fluiten je tegemoet. Op de vraag waarom Diergaarde Blijdorp als goed doel zegt ze: “Kijk eens om je heen, ik ben begaan met dieren en met name met vogels.” En omdat Diergaarde Blijdorp al het ingezamelde geld stopt in de verzorging en voeding van de dieren was haar keuze snel gemaakt. Dat het dringend noodzakelijk is dat Blijdorp extra fondsen werft blijkt wel uit eerdere berichtgeving dat er tekorten verwacht worden die op kunnen lopen tot € 10 miljoen.

Blijven bewegen

Los van de eigen noodzaak en het goede doel ziet Nanda deze activiteit ook al een belangrijk signaal naar anderen mensen toe die ook te maken hebben met vergelijkbare klachten. “Ik wil graag laten zien dat je ondanks chronische beperkingen je zeker nog in staat kan zijn om sportief te zijn en te blijven bewegen. Waarbij het doel niet is om iets snel te doen maar wel om een bepaalde afstand te halen.” Ze hoopt dan ook dat meer mensen haar voorbeeld volgen en ze wellicht met een aantal lotgenoten een clubje kan vormen om zo gezamenlijk actief te zijn en te stimuleren. Op 12 september is het zover. Dat gaat Nanda van Halsteren, via de watertoren in Steenbergen, Welberg en Kruisland naar Onder de Toren in Oud Gastel steppen. Op meerdere plekken zijn er stoppunten waar collectebussen klaar staan voor de giften om Nanda te ondersteunen. Ze hoopt op veel support langs de weg, vooral op en rond de Kruislandsedijk, het open stuk waar de wind van alle kanten kan komen. “En op support voor het goede doel!" 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief