rptoz
rptoz (Foto: )

Wies Hoogers lanceert eerste boek

HOEVEN - Wederom een bijzondere mijlpaal voor de Hoevense Wies Hoogers. Vorig jaar won hij de Jeugdcultuurprijs en nu lanceert hij zijn allereerste boek Spacebook The Quest. Met zijn 17 jaar is hij nog jong, maar daarom niet minder professioneel. Een uniek talent waar we nog meer van zullen horen. Misschien wel in de vorm van filmregisseur. Maar eerst nog verder met zijn boeken: "Dit is het eerste deel van de trilogie dus als vervolgprojecten heb ik sowieso nog twee boeken staan om dit verhaal rond te krijgen."


Wies Hoogers woont in Hoeven en zit in havo 5 van de KSE in Etten-Leur. Hij is fanatiek voetballer bij VVHoeven, houdt zich bezig met het maken van (kunst)werken en heeft de laatste tijd dus hard gewerkt aan zijn stripboek. "Ik ben een paar jaar geleden al begonnen met het maken van stripboeken, karakters en een zogenaamde backstory. Dat is eigenlijk de geschiedenis van een bepaald karakter. Ik had hier een paar boekjes van gemaakt, maar verder nooit iets mee gedaan. Toen we thuis kwamen te zitten vanwege corona en niet meer naar school mochten, kregen we online lessen. Dit was voor mij ook gelijk de kans om meer tijd te steken in een verhaal en ook een nieuw boek te maken", zo vertelt Wies. "De intentie was om een leesboek te maken in plaats van een stripboek. Zo geef ik de mensen de vrijheid om sommige dingen zelf in te vullen. Bijvoorbeeld hoe bepaalde settings of dingen er precies uit zien. De karakters heb ik wel achter in het boek verwerkt, zodat die wel duidelijk zijn voor de mensen."

Tikkeltje romantisch

Het boek vertelt een verhaal over de ruimteranger Fronter die een heel avontuur beleeft om naar huis te komen. Dit doet hij samen met een paar andere personages die hij gedurende het verhaal leert kennen. Het boek heet Spacebook. "Het is een bepaald genre waar je van moet houden", verduidelijkt Wies. "De basis van het verhaal is dat er een film wordt gemaakt genaamd Spacebook. De film zelf is fictie, avontuurlijk en een tikkeltje romantisch. Er zit dus voor iedereen wat in."

Complimenten

Het boek wordt gelanceerd op 12 en 13 september tijdens de Kunst en Atelierroute Halderberge. Wies is daar natuurlijk zelf bij aanwezig, zodat de kopers van zijn boek met een gesigneerde versie naar huis kunnen. Daarna is het boek verkrijgbaar via bol.com en boekhandels in Nederland en België. Wies heeft de eerste complimenten al binnen. "Mijn boek, waar ik een klein half jaar aan heb gewerkt, is gecontroleerd door verschillende mensen waaronder een professioneel auteur. Vooral de verhaallijn sprak hem aan. Ik ga er natuurlijk nog niet van uit dat dit een bestseller gaat worden, maar ik ben wel benieuwd naar de reacties.

Regisseur

Spacebook The Quest is het eerste deel van de trilogie dus als vervolgprojecten heeft Wies sowieso nog twee boeken staan om dit verhaal rond te krijgen. De jonge Hoevenaar is sowieso geen stilzitter. "Ik ben in de afgelopen tijd ook nog bezig geweest om andere kunstprojecten af te maken. Voor de toekomst zie ik nog volop plannen, maar die hou ik nog even voor mezelf', lacht Wies. "Hoe ik verder mijn toekomst zie, dat weet ik nog niet zeker. Het zou nog redelijk wat kanten uit kunnen gaan. Wat ik in ieder geval wel zou willen doen later is, net als dit boek, dingen bedenken. Zoals verhaallijnen en karakters. Ik hou van films dus ik zou die kant eventueel ook nog uit kunnen gaan. Bijvoorbeeld als regisseur. Maar dit zijn tot nu toe allemaal nog ideeën", besluit hij.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief