Gemeentesecretaris: 'De verwachting is dat onze medewerkers ook na de coronaperiode meer thuiswerken. '
Foto: Gemeente Halderberge

Gemeentesecretaris: 'De verwachting is dat onze medewerkers ook na de coronaperiode meer thuiswerken. '

Caroline Jacobs is gemeentesecretaris van Halderberge. De meeste medewerkers werken nog steeds thuis, vanwege de nu geldende richtlijnen. Jacobs kijkt ook al vooruit naar de periode 'na corona'. 


"Een aantal medewerkers kan niet thuiswerken, zoals de collega’s bij Burgerzaken, Toezicht en Handhaving. Zij werken op kantoor en hiervoor zijn ook de nodige maatregelen getroffen", schetst Jacobs de situatie."Onze medewerkers kunnen hulpmiddelen op kantoor ophalen om thuis een goede werkhouding te kunnen aannemen zoals laptopstandaards. Ze kunnen ook hun eigen bureaustoel mee naar huis nemen." 

Jacobs ziet zeker voordelen. "Dankzij de situatie is in hoog tempo extra ingezet op digitalisering. Zo is MS Teams versneld geïnstalleerd om op afstand met elkaar te kunnen vergaderen. Onze medewerkers hebben zich snel aangepast. Het thuiswerken is bijna naadloos gegaan en alle processen gaan door. Daarnaast gaat minder tijd 'verloren' aan reistijd", zegt ze. "Het grootste nadeel is het gemis van collegiaal contact. Hier zijn al veel eigen initiatieven ontstaan, zoals het starten van de dag met een teamoverleg of andere soorten overleggen op afstand, maar thuiswerken is op dit moment de realiteit. Wij, en alle andere organisaties, kunnen niet anders." 

Jacobs geeft aan dat er ook vooruit wordt gekeken: "We zijn nu bezig met het uitwerken van een nieuw beleid voor thuiswerken voor na de corona-periode. De verwachting is dat we ook na de coronaperiode meer zullen thuiswerken."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>