Gastelse Daan Kop: 'Dankzij het thuiswerken ben ik productiever en maak ik meer uren'
Foto: Daan Kop

Gastelse Daan Kop: 'Dankzij het thuiswerken ben ik productiever en maak ik meer uren'

De 53-jarige Daan Kop uit Oud Gastel is financial controller bij ESJ Financial Engineering. Voor de coronacrisis reed hij dagelijks naar het bedrijfskantoor in Oosterhout. Na het uitbreken van het virus richtte zijn werkgever thuiswerkplekken in.


“De versnelde invoering van Microsoft Teams stond toch al op de planning en is in sneltreinvaart uitgevoerd. Mijn werk is zelfstandig goed te doen. Alle informatie die ik daarbij nodig heb kan ik vanuit thuis digitaal bereiken.Tijdens de eerste maanden zat ik fulltime thuis. Sinds de versoepeling van de maatregelen werk ik nu drie dagen vanuit huis en ben ik twee dagen op kantoor,” vertelt hij. Het thuiswerken bevalt hem op zich goed. “Het is wel sterk afhankelijk van je privésituatie. Mijn kinderen zijn al wat ouder en konden tijdens de crisis redelijk zelfstandig hun schoolwerk doen en hadden weinig begeleiding nodig, waardoor ik vaak ongestoord verder kon.” 

Het bij thuiswerken vrijwel wegvallen van de sociale contacten is wat Daan betreft het grootste gemis. “We hebben wel wekelijks digitaal werkoverleg gevoerd en externe besprekingen gingen op deze manier ook prima, maar het is toch anders dan op de werkvloer zijn. Naar de toekomst kijkend zal mijn werkgever zeker bekijken of medewerkers kunnen blijven thuiswerken, maar dat zal ook afhangen van een aantal factoren als thuissituatie, functie, ervaring en zelfstandigheid. Ik werk nu productiever en maak méér uren, want thuis begin ik op de tijd dat ik normaal gezien in de auto stap, dus de reistijd benut ik nu optimaal.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>