Soethoudt al 150 jaarmetaalbewerking
Vader Abraham bij de opening van het nieuwe bedrijf.
Vader Abraham bij de opening van het nieuwe bedrijf. (Foto: Johan Wagenmakers)

Soethoudt al 150 jaarmetaalbewerking

OUDENBOSCH - Soethoudt Metaalbewerking bestaat deze maand maar liefst 150 jaar en is daarmee één van de oudste bedrijven van Oudenbosch. Naast meet- en regeltechniek is het familiebedrijf gespecialiseerd in het vervaardigen van hoogwaardige metalen- en kunststof precisie-onderdelen. Martien en Adriaan hebben, als nazaten van oprichter Abraham Soethoudt, anno 2020 de aandelen in bezit en zijn samen met directeur Marianne Heshof verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.


DOOR JOHAN WAGENMAKERS

In 1870 begon de 21-jarige Abraham Soethoudt een houtzagerij, wat uitgroeide tot een bedrijf dat houten karren fabriceerde en later carrosseriebouw erbij deed voor rijtuigen, automobielen en tractoren. Aanvankelijk van hout, maar in latere jaren ook van metaal. Momenteel zit de vierde generatie in het bedrijf. Samen met zijn broer Adriaan is hij aandeelhouder. In 1992 hebben zij samen met broer Jan het bedrijf van Abraham overgenomen.

Hoogwaardige producten
Door de complexiteit van de werkzaamheden werd in de jaren zeventig de focus verlegd naar de exclusieve leverantie van diverse soorten metalen- en kunststofonderdelen en aanverwante producten voor bedrijven. In het verouderde bedrijfspand aan de Oost-Vaardeke was Soethoudt uit zijn jasje gegroeid en medio 1991 werd een nieuw complex aan de Nijverheidsweg in gebruik genomen. Dat is nog steeds de plaats waar de 25 vakbekwame medewerkers dagelijks hoogwaardige producten maken.

Innovatief
Investeren in mensen en techniek staat bij Soethoudt hoog in het vaandel. Zowel aan scholing en het up to date houden van het machinepark wordt veel aandacht geschonken. Zelfs in deze coronatijd is nog een nieuwe machine geïnstalleerd. In de loop der tijd heeft Soethoudt een uitgebreide en trouwe klantenkring opgebouwd. Het familiebedrijf bewijst dat innovatieve technologie, scherpe prijsstelling, het leveren van de hoogste kwaliteit én snelle levertijden uitstekend te combineren zijn. Dagelijks zetten de medewerkers van Soethoudt hun beste beentje voor om dit te realiseren. “Een van de mooiste complimenten: dat iemand destijds eens tegen me zei dat onze wagens zó goed dichtgelast waren dat je er water mee naar het vee kon brengen,” aldus Martien.

Prettige werksfeer
Marianne Heshof, al meer dan 40 jaar in het bedrijf werkzaam: “we zijn een goed, gezond bedrijf wat weinig personeelswisselingen kent. Veel mensen zijn al lang in dienst. Het feest wat we in gedachten hadden om de 150 jaar te vieren, hebben we door het coronavirus aan moeten passen, maar uiteraard staan we wel even stil bij deze mijlpaal.”

n

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom

Administratief medewerker fulltime m/v

Giessen

Tekenaar - werkvoorbereider

Nieuwkuijk (Oss)

Diverse functies

Schijndel

Relatiebeheerder

Sleeuwijk