De inzet van Pieter van Etten werd gekeerd door de keeper van Terneuzen.
De inzet van Pieter van Etten werd gekeerd door de keeper van Terneuzen. Foto: Jelle van Vucht

Victoria'03 haalt knap punt bij Terneuzen

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Eindelijk stond er weer eens een competitiewedstrijd op het programma voor het eerste van Victoria’03. Publiek dat in grote getalen naar Terneuzen was afgereisd, twee ploegen die hoge ogen hopen te gooien en heerlijk voetbalweer. Genoeg ingrediënten voor een heerlijke wedstrijd met veel doelpunten!

Niets bleek minder waar… Terneuzen wist Victoria’03 flink onder druk te zetten, waardoor de ploeg van Danny Mathijssen geregeld met 11 man op de eigen helft te vinden was. Gelukkig wist Terneuzen ondanks het balbezit, weinig kansen te noteren in de eerste helft.

Levensgevaarlijk

Victoria’03 had ook niet veel kansen. Echter wanneer Victoria’03 er wel een creëerde, dan waren ze vaak levensgevaarlijk! Jules Voogt brak door over rechts, na een prachtpass van Ricardo de Wit, en legt de bal voor op Ali Boukayouth. Die wist jammer genoeg alleen het vangnet te vinden.

Na rust was Terneuzen gelijk gevaarlijk! Twee fraaie reddingen achter elkaar van keeper Coen van den Bergh, zorgden ervoor dat zijn doel schoon bleef. Beide ploegen gingen vol voor de winst, maar het was ook duidelijk dat beide ploegen ook niet van plan waren om te verliezen.

Ruimte

Het duurde even voordat er ruimtes ontstonden, waardoor beide ploegen veel meer ruimte kregen en er een aantrekkelijke wedstrijd ontstond! Terneuzen scoorde zelfs! Echter bleek er buitenspel aan vooraf te zijn gegaan, waardoor Victoria’03 opgelucht adem kon halen! In de slotminuten werd een inzet van Pieter van Etten gekeerd door de keeper van Terneuzen en kreeg Victoria’03 een viertal corners. De bal wilde er maar niet in! In de allerlaatste seconde van de wedstrijd was aanvoerder Ricardo de Wit nog dichtbij een doelpunt (en dus de overwinning). Het mocht niet baten en gezien het spelbeeld was een gelijkspel meer dan terecht.

Programma

Komende donderdag staat de inhaalwedstrijd voor de beker tegen METO (uit) op het programma. Zondag vindt de eerste thuis wedstrijd van de competitie plaats! Om 14:30 uur fluit scheidsrechter Dorsman voor het begin van de wedstrijd tegen Sprundel!

Doelpuntrijk gelijkspel voor het tweede

Het tweede en ODIO 2 scoorde er op los, beide teams scoorden 4 keer: 4-4. Het derde ging hard onderuit tegen Roosendaal 5: 1-9. Het vierde won de seizoensouverture wel van ST TPO/VOV 3, eindstand 2-4. Het vijfde had zeker recht op een punt, maar mede door een gemiste penalty, ging SC Kruisland 4 met de overwinning naar huis: 1-2. Het zesde en het zevende verloren beide met 0-3. Victoria’03 VR1 wist wel te winnen, Roosendaal VR3 werd met een 5-2 nederlaag naar huis gestuurd.

Corona-afgelastingen bij de jeugd

De JO19-1 en de JO15-1 kregen op het allerlaatste moment te horen niet te hoeven voetballen, door coronabesmettingen bij de tegenstanders. De JO15-2 daarentegen wist, na een spannende wedstrijd met 3-3 gelijk te spelen tegen Halsteren JO15-2. De JO13-1 won in Roosendaal met 0-5! Beek Vooruit JO13-5 werd door de JO13-2 met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd! De JO12-1 verraste vriend en vijand door met 8-3 te winnen! De JO11-1 zag vooral BSC JO11-1 scoren. De JO11-2 verloor ook, Unitas'30 JO11-7 was met 4-1 te sterk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief