Dubbel Feest werd vorig jaar de winnaar.
Dubbel Feest werd vorig jaar de winnaar. Archieffoto

Streep door verkiezing Beste West Brabantse Carnavalslied 2021

Algemeen

HOEVEN - De verkiezing van het Beste West Brabantse Carnavalslied van 2021 gaat niet door. Dat laat de organisatie weten. "Het aantal corona besmettingen in Brabant is weer fors aan het toenemen. Daarnaast zouden we momenteel maar een beperkt aantal personen mogen toelaten in onze zaal, moet iedereen op 1,5 meter afstand blijven én zit een polonaise er dus al helemaal niet in. Dit is niet hoe je een jubileum carnavalsfeest viert, toch?", aldus de organisatie.

DOOR VERA DE GEUS  

"Ieder jaar rond 11/11 dan begint het bij ons als carnavalsliefhebbers weer te kriebelen; het carnavalsseizoen wordt weer geopend! Dat betekent dat er in vele dorpen en steden de 11e van de 11e vieringen normaliter weer los zouden barsten én de verkiezingen worden gehouden van de verschillende liedjesfestivals. In de maand december, is er normaliter nog één fantastisch festijn voor alle dorpen en steden uit West Brabant, waar iedereen nóg een keer kan meestrijden in een liedjesfestival om zich buiten de winnaar van hun dorp ook nog winnaar van “Hét Beste West-Brabantse Carnavalslied te noemen! Deze inmiddels bekende verkiezing van Het Beste Lied in geheel Brabant, zou dit jaar alweer voor de 10e keer in december worden georganiseerd!", laat men weten.

Het jubileum zou groots gevierd worden, maar de organisatie laat weten dat de editie niet door gaat. ""Helaas hebben wij met pijn in ons hart moeten beslissen om ons jubileum een jaartje uit te stellen. Het aantal coronabesmettingen in Brabant is weer fors aan het toenemen, waardoor wij het niet verantwoord vinden om een dergelijk evenement te organiseren. Daarnaast zouden we momenteel maar een beperkt aantal personen mogen toelaten in onze zaal bij ’t Tapperijke. Iedereen moet op 1,5 meter afstand van elkaar blijven en dus zit een polonaise er dus al helemaal niet in. Dit is niet hoe je een jubileum carnavalsfeest viert, toch?!", zo zeggen de leden. "Daarom hebben wij besloten alle festiviteiten rondom de verkiezing uit te stellen tot 2021. Dat betekent natuurlijk wel dat we er met zijn alle 2x zo hard ons best voor moeten gaan doen om er dan écht een onvergetelijk feest van te maken, maar gezien de vorige edities, zijn we er niet zo bang voor dat dat niet zou gaan lukken!

Wij vinden het als organisatie heel erg jammer om alles een jaar uit te moeten stellen, maar de volksgezondheid staat voorop en we hopen volgend jaar de draad weer samen met jullie allemaal op te kunnen pakken. Alaaf!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief