Gemeente blij met 18 Ruimte voor Ruimte-kavels
Wethouder Jan Mollen (links) en Wim van den Kerkhof van Ruimte Voor Ruimte.
Wethouder Jan Mollen (links) en Wim van den Kerkhof van Ruimte Voor Ruimte. (Foto: )

Gemeente blij met 18 Ruimte voor Ruimte-kavels

HALDERBERGE -  Er komen achttien Ruimte voor Ruimte kavels aan de Bornhemweg in Oudenbosch. Gemeente Halderberge en ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte hebben de handen ineengeslagen voor de herinrichting van de noordelijke dorpsrand van Oudenbosch. Het wordt een opvallend groene wijk met retentievijver. "Ook zijn de kavels erg ruim. Een stuk groter dan in welke nieuwbouwwijk in Halderberge dan ook", aldus een enthousiast wethouder Jan Mollen.


"Het is een prachtig mooi plan", zo begint Mollen. "Ruim opgezette percelen van gemiddeld 800 vierkante meter in combinatie met erg veel groen en een retentievijver. Daarmee hopen we de wateroverlast in die omgeving nog verder terug te dringen. De combinatie van veel groen en water is bovendien uniek."

Stallen

Het nieuwbouwplan betreft een Ruimte voor Ruimte-regeling wat inhoudt dat voor iedere gesloopte stal in Brabant om fosfaat uit de markt te halen een woning mag worden teruggebouwd. De realisatie van het project is in handen van Ruimte voor Ruimte, waarvan de provincie aandeelhouder is. Er komt geen ontwikkelaar aan te pas, want op de kavels kunnen kopers zelf (laten) bouwen. "Zo kunnen mensen hun eigen droom realiseren", aldus Mollen. "Het is een win-win-win-situatie. Mooi voor de gemeente, de provincie én onze inwoners. 

Retentievijver

Directeur Wim van de Kerkhof: ”Deze locatie biedt de mogelijkheid om regenwater ruimschoots op te vangen door een retentievijver, een fantastische duurzame oplossing. Het plan voorziet daarnaast, zowel direct als indirect, ineen aantal maatschappelijke opgaven, zoals de sanering van intensieve veehouderijen, het voorzien in een woningbouwbehoefte en de aanleg van openbaar groen”. 

Marktconforme prijs

De grond van zo'n acht hectare groot is al vijftien jaar in bezit van de gemeente en Mollen is dan ook blij dat de grond uit de risicoparagraaf uit de begroting kan. "De samenwerking met Ruimte Voor Ruimte werkt erg goed. We konden als het waren onze plannen en die van Ruimte voor Ruimte over elkaar heen leggen en daar is iets moois uit gekomen." De prijzen van de kavels zullen volgens Van de Kerkhof marktconform zijn, maar daarover gaat RvR eerst nog in gesprek met een aantal lokale makelaars. "We verwachten dit project in een behoorlijk tempo neer te kunnen zetten. Zodra er duidelijkheid komen we met extra informatie."  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>