Afbeelding

Geen mobiele flitspaal in Bosschenhoofd

Door: Vera de Geus Algemeen

BOSSCHENHOOFD - Er wordt geen mobiele flitspaal ingezet in Bosschenhoofd. Dat laat het college weten naar aanleiding van VVD-vragen. De partij opperde dit idee naar aanleiding van ervaringen in onder andere Heense Molen. Volgens wethouder Jan Mollen is dir echter niet mogelijk. "Het gaat om een proef van het Openbaar Ministerie waarbij de mobiele flitspaal wordt ingezet op provinciale wegen. Dat is in Bosschenhoofd niet het geval", zo legt hij uit.

DOOR VERA DE GEUS

De fractie van de VVD vroeg het college van burgemeester en wethouders of zij kansen ziet een mobiele flitspaal te plaatsen in Bosschenhoofd tussen het spoor en de rotonde. De inspanning van de VVD om ook dit te voorzien van (tijdelijke) remmende maatregelen liep toen stuk tijdens de gesprekken met aanwonenden. Daarom opperde de partij nu de mobiele flitspaal. "Het voordeel hiervan is dat er over een langere periode gecontroleerd wordt, waardoor controles die overdag gedaan worden door de politie niet als zinloos worden bestempeld", zo stelde Harold van Hoof. "Met name aan begin en het einde van de dag wordt snelheidsoverlast ervaren."

Het college laat nu weten dat het idee niet uitvoerbaar is. "Helaas zijn er geen mogelijkheden om deze paal tijdelijk naar Bosschenhoofd te halen. De mobiele flitspalen zijn een proef van het Openbaar Ministerie. De provincie Noord-Brabant en de gemeente Tilburg doen als wegbeheerder mee aan deze proef. Het beheer ligt bij het OM. In gezamenlijkheid met de politie is gekeken naar een aantal locaties die in aanmerking konden komen voor deze proef. Het betreft dus met name locaties langs provinciale wegen, zoals in de Heense Molen en de gemeente Tilburg. Nieuwe locaties aanvragen is in deze proefperiode niet meer mogelijk.

Het doel van de proef is om meer inzicht te krijgen in de kosten, flexibiliteit en inzetbaarheid van de verplaatsbare flitspalen ten opzichte van vaste flitspalen. De proef is begonnen in juni en zal naar verwachting tot het einde van dit jaar lopen. "Voor wat betreft de locatie aan de Pastoor van Breugelstraat zullen we nog even af moeten wachten wat de resultaten zijn van de proeven zoals die nu lopen in Tilburg en op provinciale wegen", aldus het college. Mollen benadrukt dat er mede dankzij herhaaldelijke verzoeken van de gemeente zeer regelmatig door de politie gecontroleerd wordt. [n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief