Afbeelding
Foto: Corina Postmus

Verpleegkundige Gastelse Corina Postmus: ‘Ik ben erg voorzichtig, want ik ben bang om het virus over te brengen’

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

De Gastelse Corina Postmus (54) is verpleegkundige bij Eurocept Homecare, één van de grootste aanbieders van medisch specialistische thuisbehandelingen. 

“In samenwerking met ziekenhuizen en farmaceutische centra geven wij mensen thuis de zorg die ze nodig hebben,” vertelt ze. “De mensen die ik behandel hebben voornamelijk kanker en spierziektes. Het zijn vaak kwetsbare mensen die bang zijn om corona erbij te krijgen, omdat het fataal kan zijn.” Corina bezoekt dagelijks diverse patiënten, heeft een eigen gezin en een druk sociaal leven: “Dat betekent dat ikzelf erg voorzichtig ben en bang ben om het virus over te brengen. Het is dan weleens lastig dat sommigen té onvoorzichtig met de maatregelen omgaan. Men is vaak teveel met zichzelf bezig en leeft op een eigen eiland. Soms vertel ik weleens over de risico’s die men loopt, maar iedereen moet zijn eigen boa zijn en eigen verantwoordelijkheid nemen.”

Om het risico op verspreiding zo klein mogelijk te houden heeft Corina in haar auto alle spullen bij die ter bescherming nodig zijn. “Als de patiënt het bijvoorbeeld fijner vindt dat ik een mondkapje draag, dan doe ik dat. Het belang van de patiënt gaat bij mij altijd voor de regeltjes.” Een van haar patiënten heeft daadwerkelijk corona gehad. “Dat is zeer vervelend voor de reguliere behandeling, daardoor kon ik geen infuus toedienen en moest deze behandeling uitgesteld worden.” Tot slot vindt ze dat jongeren en vooral ouderen elk op hun eigen manier het meeste last van het virus hebben.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief