Thomas Melisse, wethouder gemeente Halderberge.
Thomas Melisse, wethouder gemeente Halderberge.

'Graag Gedaan' biedt al vijf jaar een helpende hand

Door: Janny Mathijssen Algemeen

HALDERBERGE - ”Graag Gedaan” Halderberge bestaat in oktober 2020 5 jaar! Er zijn in deze periode maar liefst meer dan 1.000 klussen verricht Wij bedanken onze vrijwilligers voor deze geweldige prestatie. “Graag Gedaan” zoekt collega vrijwilligers om mee te helpen anderen te helpen voor het verrichten van klussen in de kernen van de gemeente Halderberge. 

Vanaf het moment dat “Graag Gedaan” bij de gemeente Halderberge aanklopte voor steun, is deze vol overtuiging gegeven. Eerst voor de duur van een projectjaar, maar inmiddels structureel. Wel wordt jaarlijks, zoals bij alle gemeentelijke subsidies, aan de hand van evaluatie en verslaglegging een financiële bijdrage verstrekt. Met de inzet van vrijwilligers worden mensen in de gemeente die kwetsbaar zijn geholpen bij klussen en vervoersdiensten. Laagdrempelig en met een bijzonder kleine eigen bijdrage. Juist dergelijke hulp, helpt mensen langer zelfstandig te blijven wonen in de vertrouwde omgeving. Dat is de gemeente veel waard en helpt ook nog eens om te besparen op dure zorg. Ik wens “Graag Gedaan” een mooi tweede lustrum toe en denk graag mee om andere bronnen te benutten om het werk uit te breiden met grotere klussen, zoals ik pas met de stuurgroep van “Graag Gedaan” heb afgesproken, aldus wethouder Thomas Melisse.

Bekendheid
“Graag Gedaan” wordt steeds bekender: Er komen steeds meer aanvragen binnen; klus duurt maximaal ongeveer twee uur; u bepaalt zelf uw keuze ten aanzien van het werkgebied; het soort klussen, dat u wilt verrichten; het betreft uitsluitend werkzaamheden in de gemeente Halderberge, dus: Bosschenhoofd, Hoeven, Oud Gastel, Oudenbosch, Stampersgat; u bepaalt zelf de tijd die u wilt en kunt besteden aan de werkzaamheden van uw keuze; een paar uur maximaal per “klus”’; u bepaalt zelf de werkzaamheden die u wilt verrichten; in periodes, op dagen en tijden, ochtenden of middagen (ma/vr) die u zelf bepaalt en schikken; u zit dus nergens aan “vast”; u bepaalt.
“Graag Gedaan” biedt een helpende hand aan mensen, die zelfstandig wonen, maar bepaalde zaken zelf niet meer kunnen doen. En/of geen beroep meer kunnen doen op hun directe omgeving, zoals kinderen, familie, vrienden of buren. Bijvoorbeeld bij zaken zoals: vervoer met begeleiding naar/van (en desgewenst bij) huisarts of specialist in het ziekenhuis; Klusjes in en om de woning en tuin; boodschappen doen, samen met of voor; kleine aanpassingen in de woning; helpen met het bijhouden van administratie, invullen formulieren; uitleg van het gebruik van computer/tablet en het oplossen van problemen. Maar ook in andere gevallen: zoals men bijvoorbeeld voor het verrichten van een klus niet over voldoende financiële middelen beschikt of niet in staat is tengevolge van ziekte, een beperking of welke kwetsbaarheid dan ook bepaalde zaken te verrichten.


Als u vrijwilliger wilt worden en ons mee wilt helpen anderen te helpen of vrijblijvend nadere informatie wilt over “Graag Gedaan” via 0165-313100 (ma/vr en vraag naar “Graag Gedaan”) of www.graaggedaan-halderberge.nl/vrijwilligers-gezocht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief