Gemeente: ‘Geen carnavalsoptochten en andere grote activiteiten in Halderberge’
Foto: Peter Braakmann

Gemeente: ‘Geen carnavalsoptochten en andere grote activiteiten in Halderberge’

HALDERBERGE - Er komen tijdens carnaval 2021 geen carnavalsoptochten in Halderberge. Ook mogen er geen grote activiteiten gehouden worden. Dat laten de gemeente Halderberge en de vijf overkoepelende Halderbergse carnavalsstichtingen  weten. “Zelfs in het meest milde scenario zijn er geen carnavalsoptochten en andere grote activiteiten mogelijk met carnaval. Er wordt nu gekeken naar wat in elk scenario van de routekaart wel mogelijk is. Hierbij wordt vooral gekeken naar activiteiten om de plaatselijke carnavalsrituelen te kunnen vieren en activiteiten voor speciale doelgroepen zoals kinderen en jongeren”, zeggen zij.  


Enkele weken geleden riepen de drie voorzitters van de Brabantse Veiligheidsregio’s gemeenten en carnavalsstichtingen op om een plan van aanpak te gaan maken voor carnaval 2021 in Corona-tijd. Verder is door de Rijksoverheid een routekaart Coronamaatregelen uitgebracht met vier scenario’s, variërend van waakzaam tot zeer ernstig. Eind september en afgelopen week hebben er overleggen plaatsgevonden met de vijf overkoepelende Halderbergse carnavalsstichtingen en de gemeente. In het overleg van afgelopen week is gezamenlijk de conclusie getrokken dat zelfs in het meest milde scenario er geen carnavalsoptochten en andere grote activiteiten kunnen plaatsvinden met carnaval. Er wordt nu gekeken naar wat in elk scenario van de routekaart wel mogelijk is.  

Burgemeester Bernd Roks: “Carnaval is in onze regio en in onze gemeente erg belangrijk. We weten niet hoe de situatie rondom Corona zich de komende maanden gaat ontwikkelen. De routekaart met Coronamaatregelen van de Rijksoverheid geeft voor ons als gemeente en voor de carnavalsstichtingen een aanleiding om aan de hand van de verschillende scenario’s te bekijken wat er mogelijk is. Wat we wel weten, is dat zelfs in het meest milde scenario een carnavalsoptocht niet mogelijk is, net als andere grote activiteiten waarbij veel mensen bij elkaar komen. Ik ben blij dat we samen met de carnavalsstichtingen nu aan het bekijken zijn wat in elk scenario mogelijk is met carnaval 2021 en ik ben trots op deze samenwerking.”

Wethouder Thomas Melisse: “Het is goed om te merken dat elke carnavalsstichting in onze gemeente voor zichzelf al een goed beeld heeft wat hun plannen zijn voor carnaval 2021. De stichtingen werken deze plannen verder uit. Eind november hebben wij een vervolgoverleg waarin we de plannen per dorp gaan samenvoegen tot één Halderbergs plan. We denken als gemeente vooraf al mee met de stichtingen, in plaats van alleen het beoordelen van een vergunning.”

Eind november is er een vervolgoverleg. In dat overleg worden alle plannen samengevoegd, zodat er voor 1 december een plan voor het Halderbergse carnaval 2021 bij de Veiligheidsregio kan worden ingediend. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>