Walter Pouwe: ‘Er is beslist géén noodzaak meer om bij elke maaltijd vlees te eten’
Foto:

Walter Pouwe: ‘Er is beslist géén noodzaak meer om bij elke maaltijd vlees te eten’

Walter (29) en Vivian (30) Pouwe zijn eigenaar van Restaurant Pouwe in Hoeven geopend. Hoewel vlees- en visgerechten volgens Walter een belangrijk onderdeel zijn van het eetpatroon, is de vraag naar vegetarische gerechten aanzienlijk gestegen.


“Wij hebben op onze menukaart bij elke gang de keuze uit drie of vier gerechten, waarvan een telkens vegetarisch is,” vertelt hij. “Deze bedenken we zelf en proberen we dan eerst uit. Zo hebben we als nieuwste gerecht nu een salade van rode kool met roedjak - een Indonesisch fruit - , rozijnen en kastanjes. We zien wel dat steeds meer mensen nieuwsgierig zijn naar vegetarische gerechten en deze gaan ontdekken. Bovendien gaat men meer gebalanceerder eten en kiest men bijvoorbeeld een vis,- vlees,- én vegetarisch gerecht.” Dat merkt het echtpaar ook in de zaak. Een op de vier gerechten die door de gasten besteld worden is vegetarisch. “Het eten van vlees en vis wordt nog steeds geassocieerd met luxe en een stukje vertier. Lang waren groentegerechten op een of ander manier niet sjiek genoeg, dacht men dat het minder de maag vulde en vond men het eentonig eten. De tijd van dat er alleen maar salade met geitenkaas was te krijgen is allang voorbij. De vegetarische gerechten zijn veel luxer en gevarieerder geworden. Nu is het eten van een vegetarische maaltijd zelfs hip en trendy en let men meer en meer op bewuster en gevarieerder eten. Er is beslist géén noodzaak meer om bij elke maaltijd vlees te eten.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>