Gastelse Jolijn: ‘Het geeft me een goed gevoel dat er voor mij geen dieren hoeven te sterven’’
Foto:

Gastelse Jolijn: ‘Het geeft me een goed gevoel dat er voor mij geen dieren hoeven te sterven’’

De Gastelse Jolijn Postmus (24) eet sinds vier jaar vegetarisch. “Daar ben ik mee begonnen toen ik voor mijn studie op kamers woonde. Om bewuster bezig te zijn met eten heb ik de keuze gemaakt om geen vlees of vis meer te eten. Je kunt prima zonder,” vertelt ze.


Eieren en zuivelproducten eet de inwoonster van Oud Gastel nog wel. “Misschien dat ik in de toekomst wel veganistisch wil zijn, maar voor nu vind ik dat eerlijk gezegd te lastig. Vitamine B12 zit namelijk alleen maar in dierlijke producten, daarom eet ik yoghurt en eieren om deze binnen te krijgen. Als vleesvervanger eet ik soms een notenburger en bij pastagerechten laat ik het vlees weg en doe er extra groente bij. Om echt veganistisch te eten moet ik eerst beter uitzoeken wat ik moet eten om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen en welke supplementen ik eventueel zou moeten gebruiken.”

Omdat Jolijn bewuster bezig is met wat ze eet, voelt ze zich naar eigen zeggen wel wat gezonder. “Het is vooral dat ik weet dat er geen dieren sterven om mij te laten eten. Dat geeft mij een goed gevoelt. Uiteraard vind ik wel dat iedereen zelf mag weten of ze wel of niet vegetarisch eten.” De steeds grotere keuze in vegetarische maaltijden vindt Jolijn een positieve ontwikkeling. “Zo wordt het aantrekkelijker, komt er meer aandacht en naarmate er steeds meer mensen voor kiezen geen vlees te eten, heeft dat een positiever effect op de dieren.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>