Nog veel onduidelijkheid over Gastels carnaval
Foto: VAZ Oud Gastel

Nog veel onduidelijkheid over Gastels carnaval

“De saamhorigheid die zo belangrijk en kenmerkend voor carnaval is, gaan we dit jaar missen,” zegt de bijna 24-jarige Lars Leenaerts uit Oud Gastel. Deze Vastelaovedzot was als zanger van de gelegenheidsformatie Getob met Juliana vorig jaar de winnaar van het liedjesfestival.


“Andere jaren leefde je echt naar deze momenten toe. Nu hebben we géén liedje geschreven, hebben we met onze club Juliana géén bouwactiviteiten en zijn we niet bezig met opwarmen. Er zijn nog wel plannen om met één gezamenlijk Gastels lied te komen, maar veel is nog onduidelijk. De voorbereiding en alles wat eraan carnaval vooraf gaat is net zo leuk en dat zit er dit jaar zeker niet in.” Lars hoopt wel dat er met name voor de Gastelse jeugd een en ander georganiseerd wordt. “De jeugd heeft de toekomst en heeft nu toch al zo weinig. Dus ik hoop dat het kinderspektakel en een kinderbal straks wel door kan gaan. Vorig jaar heb ik aan Prins Ad aangeven dat ik positief mee wil denken over bepaalde activiteiten als het Swarree en het liedjesfestival. Daar wil ik ook meer jeugd bij gaan betrekken en nieuw leven inblazen. Helaas kan dat dus ook niet. Qua carnaval is het heel vervelend allemaal.” Omdat alles stil ligt heeft Lars tijd voor andere zaken. “De tijd die ik nu allemaal over heb, heb ik benut door samen met ons pa een bierbrouwerij op te zetten. Nu brouwen we ons eigen bier, wat eigenlijk ook weer in het verlengde van carnaval ligt,” lacht hij tot slot.

Lars Leenaerts                                         BC Juliana

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>