Prins Geert: ‘De installatie van het protocol doen we nu bij de mensen thuis’’
Foto:

Prins Geert: ‘De installatie van het protocol doen we nu bij de mensen thuis’’

In Ut Puitenol is normaal gezien de 11-11 viering in twee sessies. Op de eerste zaterdag ná 11 november worden eerst de protocollaire handelingen op het Puitenplein gepleegd, waarna het liedjesfestival gehouden wordt.


“Dat kan uiteraard dit jaar niet. We zijn al een tijdje creatief aan het zoeken wat we binnen de regelgeving wel kunnen doen,” zegt Geert-Jan van Spaandonk (49), die de Oudenbossche leut als Prins Geert vooraf gaat. “Daarbij worden we telkens door de realiteit ingehaald en kunnen de voorbereidingen niet uitgevoerd worden.” Toch hebben De Puiten nu een alternatief draaiboek uitgewerkt. “De installatie van het protocol en ons nieuwe jeugdviertal doen we nu op een alternatieve wijze bij de mensen thuis en daar nemen we filmpjes van op.” Op deze manier maakt Ut Puitenol ook de nieuwe Grootste Boer bekend. John Lambregts is als voorzitter opgevolgd door Patrick Schouw. Daarnaast worden tevens de liedjes van de deelnemers aan het liedjesfestival op een filmpje gezet. “Daar gaan we dan een uitzending van maken. In een afwisselend programma zenden we dat zaterdagavond 14 november uit via onze digitale kanalen. Op een centrale plaats maken we dan aan het eind van de avond de winnaar, gekozen door een publieks- en vakjury, bekend. Er gaat veel tijd en energie zitten in het continu plannen aanpassen. Deze ‘snelkooksessies’ kosten veel denkwerk en voorbereiding, maar dat hebben we er graag voor over. Wat carnaval zelf gaat brengen? Daarin laten we ons verrassen. Ongetwijfeld brengt dit nieuwe creativiteit naar boven.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>