In een pop-up kraam de sfeer van de markt proeven
De pop-up kraam is nu in gebruik door Melissa. Foto: Johan Wagenmakers

In een pop-up kraam de sfeer van de markt proeven

HOEVEN - De gemeente Halderberge heeft vanaf januari voor Halderbergse ondernemers een gratis pop-up kraam beschikbaar. Daar kunnen bedrijven maximaal twee maanden gebruik van maken om te ondervinden hoe het is om op een markt te staan. Zo staat de kraam elke donderdagochtend op de weekmarkt in Hoeven, waar Melissa van Wortel (27) van Worst & Brood probeert haar versgebakken worstenbrood aan te man te brengen.


“Het idee van deze pop-up tent is ontstaan om de markt meer onder de aandacht van de ondernemers te brengen en ze een kans te geven om hiermee in aanraking te komen om te kijken of het iets voor ze is,” legt marktmeester Mohammed El Bousaksaki namens de gemeente Halderberge uit. Sinds vorig jaar is hij in dienst om toezicht te houden op markten, kermissen en standplaatsen die vanuit de gemeente zijn geregeld of waarvoor vergunningen afgegeven zijn.

Belangstelling

“Op deze manier hopen we de belangstelling voor de markt zowel vanuit de klanten als vanuit de ondernemers te vergroten. We bieden ze voor twee maanden een gratis kraam en standplaats aan, waarbij ze eventueel alleen de stroomkosten moeten betalen. Er is al meerdere malen gebruik van gemaakt. Zo heeft er iemand dierenvoeding aangeboden, is hij als informatietent gebruikt voor de promotie van glasvezel en zijn er seizoensgebonden groenten uit verkocht.” Na deze periode moet de ondernemer dan laten weten of het iets is en of hij of zij doorgaat of niet.“Sommigen hebben er dan al een boterham in gezien en blijven met een grote kar staan.”

Sfeer proeven

Sinds begin oktober is de kraam in gebruik door de jonge onderneemster Melissa van Wortel, die elke donderdagochtend worstenbrood en andere zelfgebakken lekkernijen aan de man probeert te brengen. Naast haar vaste baan als verpleegkundige in de revalidatiezorg is ze in januari samen met haar vader John, die de productie verzorgt, een bezorgservice in worstenbrood begonnen. “Via de website van de gemeente kwam ik achter deze mogelijkheid. Wij wilden met ons bedrijf wat meer bekendheid krijgen en tevens de sfeer proeven van het op de markt staan. Het is erg leuk en het gaat best wel goed. Of we er mee doorgaan weten we nu nog niet, omdat we het beiden naast onze vaste baan doen en er toch wel veel tijd in gaat zitten,” vertelt ze.

Nieuw leven

Op de Hoevense markt staat naast de tijdelijk pop-up tent alleen nog maar een kar van Vishandel Hage & Zn. “Ik juich dit initiatief zeker toe, hoop dat er wat ondernemers bijkomen en dat de markt op deze manier nieuw leven ingeblazen wordt,” zegt verkoopster Henrieke Hage, die over omzet niet te klagen heeft. Doelend op de losse standplaatsen bij de supermarkt aan het begin van de Sint Janstraat merkt ze verder op dat het vergunningenbeleid anders moet en kan. “Daar zijn we bij de gemeente al volop mee bezig. Na de reconstructie van de Sint Janstraat hopen we met nieuws hierover naar buiten te treden,” zegt Mohammed daarover.

Ook als ondernemer uw product op de markten van Halderberge in de kijker spelen? Neem dan contact op met marktmeester Mohammed El Bousaksaki: m.elbousaksaki@halderberge.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>