Propellervliegtuig vliegt extra boven Halderberge
<p>Een eerdere parachutesprong.</p>

Een eerdere parachutesprong.

(Foto: ENPC)

Propellervliegtuig vliegt extra boven Halderberge

HALDERBERGE - Inwoners van Halderberge kunnen tot en met 11 december opvallend vaak parachutisten zien landen en een klein propellervliegtuig spotten. Defensie verzorgt namelijk een parachuteopleiding in de omgeving van Breda International Airport. “Gedurende deze periode zullen er verschillende kleine parachute droppings uitgevoerd worden in Halderberge”, aldus de gemeente.


“De Krijgsmacht strijdt voor vrede en vrijheid waar ook ter wereld. Dit doen zij om de Nederlandse samenleving en haar belangen te dienen en te beschermen. Je hebt mensen nodig om conflicten tussen mensen op te lossen. Dit kunnen ze geweldloos, maar als het nodig is grijpen ze in met alle kracht die nodig is. Om dit voor elkaar te krijgen moeten zij zich voorbereiden. Dit doen zij onder andere door te trainen op verschillende locaties in binnen en buitenland. Vanwege de Corona pandemie zijn ze genoodzaakt om vaker in Nederland te trainen. Op deze wijze blijven ze inzet-gereed voor eventuele calamiteiten”, zo stelt men. “Vliegveld Breda International Airport biedt een uitstekende omgeving om de benodigde trainingen veilig en goed uit te kunnen voeren. Tijdens de oefening zal er meerdere keren per dag gevlogen worden met een klein propeller vliegtuig.” Dit gebeurt alleen overdag en met voldoende zicht.

“Defensie zal er alles aan doen om eventuele overlast te voorkomen. Indien er, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, schade door de oefening is ontstaan kunt u dit melden bij het Ministerie van Defensie.” 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/halderberge&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
 

Vacatures

Zelfstandig kok kokerij en een logistiek medewerker

Veen

Bezorger Altena Nieuws

Hank, Wijk en Aalburg, Nieuwendijk, Werkendam

Vaste chauffeur

Zundert

Bakker

Breda

Lid worden van een cliëntenraad

Roosendaal, Bergen op Zoom, Tholen e.o.