Dion Lambregts: ‘Er gaat niets boven op de markt staan’
Foto: Johan Wagenmakers

Dion Lambregts: ‘Er gaat niets boven op de markt staan’

Al bijna twintig jaar staat de 53-jarig Dion Lambrechts uit Hoeven met een eigen groenten- en fruitkraam op de markt. “Volgend jaar april ben ik dertig jaar zelfstandig ondernemer, want daarvoor heb ik nog zo’n tien jaar twee winkels gehad, maar er gaat niks boven op de markt staan,” zegt hij.


Dion werkt al vanaf zijn vijftiende jaar met groenten en fruit. “Om te sparen voor een brommer ben ik via een bijbaantje erin ingerold.” Thuis werd echter verlangd dat hij een vak ging leren en zo belandde hij via de MTS als tekenaar/constructeur i.o. bij Philips in Roosendaal. “Na anderhalf jaar ben ik daar met mijn 21 jaar al weggegaan om te gaan doen wat ik écht leuk vond. Hoewel ik niet uit een ondernemersfamilie kom, zat dat er toch al vroeg bij mij in.” Na eerst nog bij diverse werkgevers waaronder Jan Pollemans te hebben gewerkt, opende hij op 23-jarige leeftijd zijn eerste winkel.

“Het werken met groenten en fruit is toch echt wel mijn passie.” Met zijn kraam staat Dion op de weekmarkten in de Leur en Sint Willebrord en heeft hij standplaatsen in Oud Gastel, Stampersgat en Hoeven. “Het is geweldig om elke dag opnieuw je winkel op te bouwen en elke keer weer een nieuw publiek te hebben, hoewel meer dan 90% van mijn klandizie bestaat uit vaste klanten.” Zijn producten komen rechtstreeks van de tuinder of van de grossier. “Versheid staat bij mij en bij mijn klanten voorop. Ik sta nooit met chagrijn op de markt, want dit is mijn lust en mijn leven.” 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>