Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Dien de Jong: ‘Als ik een keer niet op de weekmarkt ben geweest, vragen ze waar ik was’

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

De 76-jarige Dien de Jong is een zeer trouwe bezoekster van de weekmarkt in Oud Gastel. Te voet is voor haar net te ver, daarom pakt ze elke donderdagmiddag de fiets. “Als ik een keertje niet geweest ben, dan vragen ze de week daarop waar ik was omdat ze me dan gemist hebben,” lacht ze.

Voor Dien is het bezoeken van de markt een wekelijks uitje. Op de markt koopt ze niet zozeer om geld uit te sparen, “dat is allemaal een pot nat,” maar meer voor de gezelligheid en om wat gekheid te maken. “Je hoeft je toch niet af te zonderen? Het contact met de mensen, het maken van een praatje en luisteren naar de verhalen die men te vertellen heeft, daar heb ik graag mee te doen,” zegt ze. “Daar hoort vooral ook het plagen van de marktkoopmannen bij. Maar wel op een leuke manier hoor. “Schiet nou toch eens een keertje op,” zeg ik dan bijvoorbeeld tegen Vincent de kaasboer als de rij te lang wordt en hij weer vreselijk aan het ouwehoeren is,” grinnikt ze.

Meestal neemt Dien bij elke kraam wel wat mee. “Groenten, kaas, kip, vis en textiel als ik daar wat van nodig heb. Voor mijn broer doe ik zijn boodschappen en soms neem ik voor mijn kinderen ook kaas en vis mee. Je moet voor elkaar toch goed zijn.” Met Mohammed de marktmeester kan ze het ook goed vinden. “Dat is een leuke vent. Ik zal eens vragen of ik een keertje een rondje met hem mee mag rijden,” zegt ze tot slot gekscherend. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief