Bosvernieuwing in het Pagnevaartbos
<p>Bomen geplant door de Vrienden van het Pagnevaartbos.</p>

Bomen geplant door de Vrienden van het Pagnevaartbos.

(Foto: Anja Bakker)

Bosvernieuwing in het Pagnevaartbos

BOSSCHENHOOFD - De natuurwerkgroep ‘Vrienden van het Pagnevaartbos’ is inmiddels al weer enige tijd aan de slag in het Pagnevaartbos tussen Bosschenhoofd en Hoeven. Naast het ruimen van vuil en takken maar ook het plaatsen van takkenwallen heeft nu ook het eerste stuk bosvernieuwing plaatsgevonden. 


Op een perceel zijn dode naaldbomen gekapt en hierna 30 nieuwe inheemse bomen geplaatst, met dank aan een aantal sponsors.

Schooljeugd

Initiatiefnemer Erik Bakker vertelt dat het eigenlijk de bedoeling was om de bomen te laten plaatsen door schooljeugd uit Bosschenhoofd.

Door Corona-maatregelen kon de geplande boomplantdag helaas geen doorgang vinden.

“Niet getreurd”, aldus Erik, “dit is pas het begin van een aantal perceelvernieuwingen dus een eerstvolgende keer zal de schooljeugd zeker opnieuw worden uitgenodigd”.


Water terugbrengen

Verder kon hij melden druk bezig te zijn met het onderzoeken van mogelijkheden om water terug te brengen in de vaart in het bos.

“Dit blijkt zeker geen eenvoudig proces en het onderzoek zal nog wel enige tijd in beslag nemen. Voorlopig gaan wij echter met veel enthousiasme verder met onze andere werkzaamheden in het bos” stelt Erik gedreven vast.

Vrijwilligers

De werkgroep kan nog steeds vrijwilligers gebruiken.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van “Vrienden van het Pagnevaartbos”.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/halderberge&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;