Anneke, Nico en Lynn Ouwerkerk over de definitieve sluiting van Eeterij de Keienpomp
Foto: Johan Wagenmakers

Anneke, Nico en Lynn Ouwerkerk over de definitieve sluiting van Eeterij de Keienpomp

HOEVEN - Met pijn in het hart hebben Anneke en Nico Ouwerkerk en hun dochter Lynn onlangs het drastische besluit moeten nemen om per direct te stoppen met Eeterij de Keienpomp. Gezondheidsproblemen en corona zijn daar debet aan.


Nico (59) komt oorspronkelijk uit Boskoop en Anneke (52) uit Alphen aan den Rijn. In hun zoektocht om een eigen cafetaria te beginnen streken ze 23 jaar geleden in Hoeven neer. “Dat was altijd al een droom van Nico en hij was verbaasd dat ik dat ook wilde, hoewel ikzelf geen horeca-ervaring had,” vertelt Anneke.

Rechtzaak

Na een verbouwing is het cafetaria in april 1998 opengegaan. “Het ging boven verwachting goed. Onze woonkamer werd later restaurantgedeelte, de garage werd erbij getrokken, onze catering werd opgestart. We werkten 70 tot 80 uur per week,” gaan ze verder. In 2012 kreeg Nico echter gezondheidsproblemen en besloten ze om het cafetaria van de hand te doen. “Dat hebben we verhuurd aan een Chinees. Daar hebben we alle pech mee gehad die er is. Binnen twee maanden was alles om zeep geholpen. Wel betaalde hij netjes de huur. Dat heeft hij zes jaar volgehouden. Het eindigde uiteindelijk met een rechtszaak. Het was één hoop ellende, maar we waren blij dat we ervan af waren en verder konden.”

Tegenslagen

In maart 2019 besloten ze om samen met Lynn (21) het cafetaria opnieuw te bestieren. “Dat zag ik helemaal zitten. Ze bleek een horeca-kind te zijn. We zijn gaan verbouwen om haar klaar te stomen voor later. Op 12 september vorig jaar zijn we heropend onder de naam Eeterij De Keienpomp. Hoewel de wintermaanden niet de beste maanden zijn, zat er direct weer een stijgende lijn in,” zegt Nico. Dit jaar stapelden de tegenslagen zich echter in rap tempo op. “Eerst kwam corona en de gedeeltelijke en gehele sluiting van de horeca en op 13 mei kreeg Nico een herseninfarct, waar hij gelukkig weer grotendeels van hersteld is”, zegt Anneke.

Emoties

“We hebben de zomermaanden zonder hem doorgedraaid en waren ondanks alle corona-beperkingen toch nog redelijk optimistisch en keken uit naar onze vakantie in Kroatië. Het zat ons niet mee. Zijn vader overleed, er was nog andere familietegenslag en de vakantie ging naar Italië, omdat Kroatië een negatief advies kreeg,” gaat Anneke verder. “Na de vakantie hoopte ik dat ik wat meer puf en zin kreeg, maar de energie kwam niet terug,” vult Nico aan. “We zijn nog wel doorgegaan, maar 31 oktober hebben we ’s nachts met z’n drieën besloten om de andere dag voorgoed niet meer open te gaan,” zeggen de drie gezinsleden geëmotioneerd.

Normaal leven

“Op 13 oktober had Rutte tijdens de persconferentie weer een lockdown aangekondigd en om acht uur kregen we te horen dat onze andere dochter Annouk bevallen was van een jongen: Zaynn. Dat was het enige positieve wat we dit jaar gehad hebben,” de emotionele achtbaan waar ze inzaten, benoemend. “De catering blijven we doen en verder hebben we bedacht om het pand te gaan verbouwen voor onze twee meiden. Daar komt de schoonheidssalon van Annouk in en Lynn is zich aan het omscholen tot kapster en schuift dan in. We hebben er rust en vrede mee en gaan genieten van een normaal leven en dat is wel heel lekker”, zo besluiten ze. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>