Afbeelding
Foto: Johan van Batenburg

Johan van Batenburg stopt als trainer bij SC Gastel

Door: Vera de Geus Algemeen

OUD GASTEL - Aan het einde van het seizoen stopt Johan van Batenburg uit Bosshcenhoofd als trainer van SC Gastel. Dat maakt de club bekend. “Het is niet meegevallen om deze beslissing te nemen,” aldus Johan van Batenburg. “Ik moet echt een keuze gaan maken in mijn maatschappelijke carrière en hoe graag ik ook zou willen, ik kan het trainerschap niet meer combineren met mijn werk.” 

Onlangs heeft Johan van Batenburg zijn besluit kenbaar gemaakt aan het hoofdbestuur van SC Gastel om aan het einde van dit seizoen te stoppen als hooftrainer van de club. Johan van Batenburg (49) speelde onder andere voor DEVO en speelde met RBC in het betaald voetbal in jaren’80/’90. Daarna bereikte Johan als speler van SC Gastel met de club de eerste klasse. Sinds seizoen ‘18/’19 is Johan hoofdtrainer van SC Gastel. Johan heeft aangegeven de club ook niet te verlaten. “Ik blijf aan deze club verbonden. Ik hoop nog lang m’n wedstrijdjes te kunnen spelen in het vierde elftal. Misschien dat er ooit nog eens een ondersteunende rol ergens voor mij is weggelegd in deze club maar dat zien we wel.”

Droomscenario

Andere verenigingen zijn niet in beeld bij Johan. “Ik heb altijd met enorm veel plezier gewerkt en gespeeld bij twee mooie verenigingen uit Halderberge, DEVO en SC Gastel. Ik ga dan ook niet ergens anders aan de slag. Ik ben enorm trots op wat we als club met de selectie bereikt hebben. Zowel de club als geheel en de selectieteams staan er goed op. De vereniging is stabiel, heeft een grote supportersschare, veel en goede sponsors, er is een brede selectie voor de prestatie elftallen, er is veel talent onderweg en teams spelen op een mooi en hoog niveau. Dat heeft de vereniging toch maar eens mooi bereikt en ik ben er trots op dat ik daar mijn bijdrage aan heb kunnen leveren. Ik heb er alle hoop op dat we het seizoen toch nog voetballend kunnen beëindigen en mijn mooiste droomscenario zou natuurlijk zijn dat we dat kunnen doen met een fantastisch resultaat.”

Maximaal genieten

Eindigen met knallend resultaat dus? “Hoho, ik eindig mijn trainerstaak bij SC Gastel, maar ik ben nog niet klaar in de club. Ook de potjes op zondagmorgen moeten gewonnen blijven worden.” En dan belt er een vereniging die om een hoofdtrainer verlegen zit? “Laat ze maar bellen ik ben trainer voor SC Gastel en DEVO geweest, en daar blijft het bij. Zondagmiddag zit ik voortaan in de kantine, ik heb helemaal geen tijd”, lacht Johan van Batenburg. En hoe nu verder bij SC Gastel? Technische commissie leden en hoofdbestuursleden Stefan Wezenbeek en Sebastian Frik daarover: “We vinden het uiteraard jammer dat Johan stopt, maar we hebben uiteraard begrip voor Johan zijn persoonlijke keuze,” aldus Stefan. “Een voordeel voor ons is dat we ruimschoots de tijd hebben op een opvolger te zoeken. Een profielschets hebben we zo goed als gereed. Een trainer moet vooral passen bij wat SC Gastel als club is. Passie voor het voetbalspel, faciliterend voor iedereen die bij ons wil voetballen en de ambitie om de club te laten stralen,” aldus Sebastian. “SC Gastel heeft letterlijk en figuurlijk een centrale plaats in onze samenleving. Leden, supporters en inwoners kunnen bij ons maximaal genieten van al het moois wat de voetbalsport op amateurniveau brengt. Wie wil daar nu geen trainer van zijn?” besluit Stefan met een glimlach.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief