Afbeelding
Foto: Mulders Oudenbosch

Halderbergse huisdieren meer dan ooit in de watten gelegd

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

Kasper (34) en Annemarie (31) Mulders van dierenspeciaalzaak Animal World by Mulders in Oudenbosch merken dat de vraag naar dierenbenodigdheden in dit coronajaar gestegen is. “Er is vooral sprake van een toename in puppy’s, omdat men nu tijd heeft om deze op te voeden,” vertellen ze.

“Mensen zijn meer aan huis gebonden en besluiten om nu die puppy te nemen voor extra gezelligheid en voor de beweging. Het zijn over het algemeen wel mensen die dit al langer wilden, want puppy’s hebben veel zorg en liefde nodig. Wij adviseren ze dan en geven tips bij de aanschaf van allerlei benodigdheden. Ook artikelen voor katten worden meer verkocht. Daarnaast is er meer vraag naar knaagdieren zoals konijnen en cavia’s. Deze zijn aaibaar en voor de kinderen een extra vriendje.”

Kasper en Annemarie merken dat het voor Animal World zeker niet ongunstig is dat meer mensen thuis zijn. “Over het algemeen komen er mensen in onze winkel die dierenvriend zijn. Alles moet kloppen: een breed en ruim assortiment met ook luxere artikelen. Het is het gehele jaar al drukker en we verwachten zeker nog wel extra drukte rondom de feestdagen. Normaal gezien hebben we in december een piek, maar in dit coronajaar is alles anders dan anders. De huisdieren worden in het gezin zeker niet vergeten tijdens pakjesavond of met kerst. Dan kopen ze bijvoorbeeld hondenpepernoten, kersttaartjes, een leuk speelgoedje in kerstthema, een nieuw mandje of een halsband,” zeggen ze tot slot.                                                        



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief