Nieuw wapen tegen plofkrakers: Geld wordt onbruikbaar gemaakt
Foto: Marcel van Dorst

Nieuw wapen tegen plofkrakers: Geld wordt onbruikbaar gemaakt

HALDERBERGE - Pinautomaten onder woningen worden over drie maanden voorzien van een nieuw systeem waarmee geldbiljetten na een plofkraak onbruikbaar worden gemaakt. Dat kondigt Erik Kwakkel, directeur van de geldautomaten die vallen onder de Geldmaat aan.


Het afgelopen jaar steeg het aantal plofkraken op pinautomaten in Nederland. Deze criminaliteit heeft een grote impact op banken, winkeliers en omwonenden. Een kraak op een automaat levert altijd enorme schade op aan gebouwen en brengt bewoners die boven een pinapparaat worden in gevaar.

De banken zien geen blijvende oplossing in het weghalen van de pinautomaten. Er is nog steeds veel vraag naar contant geld, hoewel steeds meer mensen hun aankopen pinnen. Details over het systeem worden niet bekend gemaakt, mogelijk worden de biljetten waardeloos gemaakt met lijn of verf.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>