Minimaal aantal ‘oudejaars-vernielingen’ in het buitengebied van Oud Gastel, Stampersgat, Bosschenhoofd en Hoeven

Minimaal aantal ‘oudejaars-vernielingen’ in het buitengebied van Oud Gastel, Stampersgat, Bosschenhoofd en Hoeven

Vergeleken bij de ongeregeldheden en extreme overlast in sommige delen van ons land, is de jaarwisseling in onze gemeente over het algemeen betrekkelijk rustig verlopen. Hoewel er zeker nog wel vuurwerk werd afgestoken, her en der behoorlijk ‘stevige’ knallen te horen waren en met name afvalbakken die het moesten ontgelden, hield het overgrote deel van onze inwoners zich behoorlijk goed aan de lockdown en aan het vuurwerkverbod.


In een eerste, voorlopig overzicht van de jaarwisseling in Halderberge, laat woordvoerster Mariëtte Vos namens de gemeente weten dat de vernielingen in het buitengebied van Oud Gastel, Stampersgat, Bosschenhoofd en Hoeven minimaal zijn.

“In Oudenbosch waren er meer vernielingen en was het onrustiger. Naast vernielingen aan vooral afvalbakken, is er ook een winkelruit in de Fenkelstraat gesneuveld en was er een brandje op een rotonde.”

Op oudejaarsdag zijn er, verspreid over de gehele dag, dertien meldingen van (vuurwerk)overlast via de diverse kanalen bij de gemeente binnengekomen. Verspreid over de avond en de nacht kreeg de brandweer in totaal zeven meldingen binnen.

“Dit ging om kleine brandjes in de openbare ruimte. Daarnaast was er dus dat groter vuur op een rotonde in Oudenbosch, omdat daar een jerrycan was aangestoken.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>