Halderberge krijgt drive-in stembureau, geen stemmers van buiten in wozoco’s
Foto: Shutterstock

Halderberge krijgt drive-in stembureau, geen stemmers van buiten in wozoco’s

HALDERBERGE - Halderberge krijgt een stemstraat, een drive in om je stem uit te brengen voor de Tweede Kamer verkiezingen op 17 maart. Op deze manier kunnen inwoners snel, veilig en coronaproof stemmen. De stemstraat wordt gesitueerd bij de gemeentewerf in Oudenbosch.


Het lijkt nog even te duren, maar Nederlandse gemeenten zijn nu al bezig met de organisatie van de landelijke verkiezingen op woensdag 17 maart. Vooral de manier waarop coronaproof gestemd kan worden, heeft de aandacht.

De gemeente Halderberge heeft op dit vlak alvast wat knopen door gehakt. In totaal komen er zestien stembureaus in Halderberge, dat aantal is vergelijkbaar met voorgaande verkiezingen. Er is echter wel gekozen voor drie bijzondere stembureaus. Zo wordt de gemeentewerf ingericht als drive in. “Je rijdt met je auto de loods in, je brengt vanuit je auto je stem uit en rijdt weer verder. Snel en veilig”, zo zegt burgemeester Bernd Roks. 

Opvallend is verder dat het gemeentehuis en de gemeentewerf op 15 en 16 maart 2021 als vervroegd stembureau ingesteld worden. Dat betekent dat op die locatie voorafgaand aan de verkiezingsdag van woensdag 17 maart al gestemd kan worden om zo de toeloop te spreiden. Verder heeft de gemeente Halderberge besloten om de stembureaus in de woon-zorgcomplexen te laten vervallen. “Alleen bewoners van deze locaties kunnen stemmen in deze stembureaus. Zij zijn niet toegankelijk voor andere inwoners”, zo besluit B&W. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>